Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιέχει νέα μέτρα αλλά και τον δημοσιονομικό «κόφτη». Το πολυνομοσχέδιο ψήφισαν επί της Αρχής 153 βουλευτές.

Παρ όλα αυτά, η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου διαφοροποίησε τη στάση της στο υπερ – Ταμείο και στον “κόφτη”.

Εν τω μεταξύ το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι η βουλευτής αύριο Δευτέρα θα υποβάλλει την παραίτησή της, όπως έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Πάντως παραλίγο να υπάρχει και άλλη διαφοροποίηση – έκπληξη. Ο λόγος για την Άννα Βαγενά, η οποία απουσίαζε από την πρώτη ανάγνωση. Παρ όλα αυτά, ψήφισε με…τη δεύτερη.

Πάντως σύμφωνα με ασφαλεις πληροφορίες του parapolitika.gr από νωρίς το μεσημέρι, η κ. Κατριβάνου, εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία της με τα δύο άρθρα δείχνοντας την πρόθεσή της ότι δεν θα τα ψηφίσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το μεσημέρι, στο καφενείο του δευτέρου ορόφου της Βουλής το οποίο βρίσκεται κοντά στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι από τα γραφεία των αντιπροέδρων η κ. Κατριβάνου, ενώπιον αυτοπτών μαρτύρων μιλούσε δυνατά  λέγοντας ότι “Δεν υπάρχει καμια περίπτωση ότι δεν θα ψηφίσω αυτό το πράγμα” εννοώντας όπως αποδείχθηκε από την ψηφοφορία το υπερταμείο και τον κόφτη.

Τέλος στην περίπτωση που παραιτηθεί πρώτος επιλαχών είναι ο εκπρόσωπος τύπου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης

www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΜαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΑθανάσιος Δρούγος: «500.000 πρόσφυγες περιμένουν στην Κωνσταντινούπολη… να μπουν στην Ευρώπη»