Με αφορμή το κείμενο που κυκλοφόρησε με υπογραφές από το χώρο της εργασίας και το οποίο συνυπέγραψα, δημιουργήθηκε   ένα θέμα πάνω στο οποίο κάποιοι   προσπάθησαν να σπεκουλάρουν .

Ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμφωνεί η διαφωνεί με το συγκεκριμένο κείμενο, η φιλοδοξία του ήταν να περάσει  το μήνυμα της μετριοπάθειας  και της συνεργασίας μεταξύ των εργαζόμενων στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην πατρίδα μας.

Δυστυχώς όμως τα αποτελέσματα τα οποία παρήγαγε κινήθηκαν σε λάθος κατεύθυνση, και αυτή είναι η αλήθεια, καθώς εγκλωβιστήκαμε   ξανά σε μια αδιέξοδη εσωτερική αντιπαράθεση με όρους και χαρακτηρισμούς που σε καμιά περίπτωση δεν τιμούν κανένα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα που δημιουργήθηκε κάποιοι προσπάθησαν να ταυτίσουν την υπογραφή μου με το σύνολο της οργάνωσης και τη μετατροπή της σε μαγαζί της κυβέρνησης .

Τους απαντώ λοιπόν και το ξεκαθαρίζω μια και καλή. Το εργατικό κέντρο Ορεστιάδας δεν ήταν και δε θα γίνει πότε φερέφωνο καμιάς κυβέρνησης και κανενός κόμματος. Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκε μέσα από δύσκολες καταστάσεις  με συμπαραστάτη τον κόσμο του και τις υγιείς  δυνάμεις της περιοχής μας.

Όλοι εμείς που έχουμε την ευθύνη της διοίκησης και της πορείας του ΕΚΟ, άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και ιδεολογίες, έχουμε δώσει ένα λόγο τιμής. Ότι πέρα και πάνω από τις διάφορες μας βάζουμε τα συμφέροντα και τις ανάγκες των ανθρώπων που εκπροσωπούμε αλλά και την αγάπη μας για το τόπο και την περιοχή μας.

Θα εξακολουθήσω και θα εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε συνολικά πάνω σε αυτήν την φιλοσοφία του αγώνα της διεκδίκησης και της σύγκρουσης, χωρίς συμβιβασμούς και δεσμεύσεις,  για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων.

 

Πέτρος Χασανίδης

Πρόεδρος Ε.Κ. Ορεστιάδας

Προηγούμενο άρθρο“Σήμερα κανένας Έλληνας δεν μπορεί να είναι περήφανος για την Συμφωνία των Πρεσπών. Το εθνικό έγκλημα ολοκληρώθηκε σε τρεις Πράξεις: στη γλώσσα, στην ιθαγένεια και στο όνομα” Άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου
Επόμενο άρθροΔεύτερος θάνατος λουόμενης, την ίδια μέρα , στην Αλεξανδρούπολη