Με το μακρινό ταξίδι στη Φλώρινα, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Ήφαιστο, ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Σε έναν αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον (από τη μία ο Εθνικός έχει κλειδώσει εδώ και καιρό την πρώτη θέση και από την άλλη ο Ήφαιστος έχει καθιερωθεί μαζί με τη ΧΑΝΘ στις δύο θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ), οι δύο ομάδες θα κάνουν μία πρόβα… τζενεράλε, ενόψει των play off.

Ο Γιώργος Ανδραβίζος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και θα έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες του. Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, με μία απογευματινή προπόνηση, ενώ η αποστολή θα αναχωρήσει το Σάββατο το πρωί στις 08:00 για τη Φλώρινα.

Με το παιχνίδι κόντρα στον Ήφαιστο, ο Εθνικός ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α2 και τα βλέμματα όλων μετά στρέφονται στα μπαράζ, εκεί όπου οι Αλεξανδρουπολίτες θα διεκδικήσουν την πολυπόθητη άνοδο στην Pre League. Μετά και από σχετική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ, οι αγώνες των Play off θα έχουν ως εξής:

Τετάρτη 3 Μαϊου: 1ος – 4ος & 2ος-3ος

Σάββατο 6 Μαίου: 1ος – 4ος & 2ος-3ος

Τετάρτη 10 Μαίου: 1ος – 4ος & 2ος-3ος (αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας)

Σε περίπτωση που το Play off 1ος-4ος και 2ος-3ος τελειώσουν στους δύο αγώνες (δηλαδή το Σάββατο 6 Μαϊου), τότε ο αγώνας μπαράζ ανάμεσα στους νικητές αυτών των ζευγαριών, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαϊου και το Σάββατο 13 Μαϊού. Αν χρειαστεί και τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι, αυτό θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαίου.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα παιχνίδια (1ος-4ος και 2ος-3ος) τελειώσει στις τρεις αναμετρήσεις (δηλαδή την Τετάρτη 10 Μαϊου), τότε οι αγώνες ανάμεσα στους νικητές αυτών των ζευγαριών θα διεξαχθούν το Σάββατο 13 Μαϊου και την Τετάρτη 17 Μαϊου. Αν και πάλι χρειαστεί τρίτο παιχνίδι, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαϊού.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (21 αγωνιστικές)

1. Εθνικός Αλεξ/πολης 58

2. ΧΑΝΘ 50

3. Ήφαιστος Φλώρινας 50

4. Έβρος Σουφλίου 35

5. Ελπίδα Αμπελοκήπων 34

6. ΑΕ Κομοτηνής 30

7. Μακεδονικός 28

8. ΕΑ Λαρίσης 24

9. Πανόραμα 21 *

10. ΑΟ Καβάλας 19

11. Πανηπειρωτικός 17

12. Ερμογένης Ξάνθης 9

* Έχουν ένα ματς λιγότερο.

** Στην Α.Ε.Ν. Πανοράματος επιβλήθηκε ποινή αφαίρεση τριών (3) βαθμών, λόγω απόσυρσης από το πρωτάθλημα αγοριών Κ20 της Ε.ΠΕ.Σ.Θ..

Προηγούμενο άρθροΤο βιβλίο του Θεοφάνη Μαλκίδη “Ολοκαυτώματα και σφαγές στην Επανάσταση του 1821” θα παρουσιαστεί στη Νάουσα
Επόμενο άρθροΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΥΧΕΡΟΥ… Ένα νέο γιοφύρι της Άρτας…; (γράφει ο Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος)