Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Παίρνει σάρκα και οστά το Ενιαίο Πολιτιστικό Δόγμα του Ελληνισμού

Παίρνει σάρκα και οστά το Ενιαίο Πολιτιστικό Δόγμα του Ελληνισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΪΔΡΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΕΝΙΑΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

ΚΥΠΡΟΥ – ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

******************

Παίρνει σάρκα και οστά το Ενιαίο Πολιτιστικό Δόγμα του Ελληνισμού.

Στην προϊδρυτική σύνοδο του Δικτύου, Ενιαίο Πολιτιστικό Δόγμα Κύπρου – Ελλάδας – Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε 14 – 15 Ιανουαρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, οι πρόεδροι/εκπρόσωποι των ιδρυτικών μελών, κατέληξαν σε τελική συμφωνία.

Ανέθεσαν στο έγκριτο νομικό Αναστάσιο Βαβούσκο να επεξεργαστεί το Καταστατικό του νέου φορέα το οποίο θα τεθεί το συντομότερον στα ιδρυτικά μέλη προς έγκριση.

Η 15η Ιανουαρίου 2023 αποτελεί σημαδιακή μέρα γιατί τέθηκαν τα θεμέλια και οι βάσεις προς πραγμάτωση του κοινού οράματος για στρατηγική συνεργασία των δημιουργικών πολιτιστικών δυνάμεων του απανταχού Ελληνισμού.

Ως ιδρυτικά μέλη είναι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς από Κύπρο, Ελλάδα και Κ. Ιταλία. Ως έδρα του φορέα ορίσθηκε η Θεσσαλονίκη.

Επικοινωνία: in.el.politismou@gmail.com

*** Η Κύπρος και το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού, www.iep.org.cy, εκπροσώπησαν, ο υποφαινόμενος ως πρόεδρος και η Νικολέτα Νικολαΐδου Λαδά ως συντονίστρια των προϊδρυτικών διεργασιών.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον συμπατριώτη μας Ανδρέα Γερμανό, για τη φιλοξενία των εργασιών της Συνόδου στις εγκαταστάσεις του εκδοτικού οίκου ΓΕΡΜΑΝΟΣ και του ραδιοφωνικού σταθμού SPEAK Θεσσαλονίκης.

Στη Σύνοδο απευθύνθηκε με τηλεοπτικό μήνυμα του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Exit mobile version