Σαν ” βόμβα” έσκασε στη συνεδρίαση (27/1) του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , η ενημέρωση που είχε για το τι μέλλει γενέσθαι για το πρόγραμμα ” Αντώνης Τρίτσης” το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Γιάννης Τσιάμης.

Ο κ. Τσιάμης ενημέρωσε τα μέλη του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ότι σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση που έχει ” θα γίνουν δυο συνεδριάσεις Επιτροπών του “Τρίτσης” και μετά μπαίνει αναστολή”.

Κάλεσε δε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου,άμεσα να το ελέγξει,ο οποίος είναι χαρακτηριστικό ότι απέφυγε επιμελώς να πει οτιδήποτε , παρότι έχει συνεχή ανοιχτή γραμμή με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ενώ συμμετέχει και στην Επιτροπή του ” Τρίτσης”.

Αντίθετα , είχε προηγηθεί νωρίτερα , η εξωτερίκευση της ανησυχίας για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος και από τον ίδιο τον κ. Παπαστεργίου .

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , επισήμανε ότι πέρασαν ήδη δυο μήνες αφότου έχει να συνεδριάσει Επιτροπή του και κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών ” ν΄ ασχοληθεί άμεσα και πιο σοβαρά με το ” Τρίτσης” για να ενταχθούν και τα υπόλοιπα έργα”.

Αυτήν την στιγμή , επισήμανε ότι οι εντάξεις έργων είναι πολύ ” μακριά από τον στόχο του 50% ” επισημαίνοντας δε ότι περίπου για εκατό δήμους έχουν ενταχθεί ελάχιστα έργα , συνολικού προυπολογισμού κάτω του ενός εκατομμυρίου ευρώ για το καθένα.

 

Προηγούμενο άρθροΠαύλος Μιχαηλίδης: “Υπάρχει κοινό progect για την συνεργασία των Δήμων Μαρωνείας-Σαπών και Αλεξανδρούπολης”
Επόμενο άρθροΞάνθη – Κορονοϊός: Ακυρώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το καρναβάλι