Η Εθνοφυλακή ήταν ίσως το τελευταίο προπύργιο των ανδρών, που δεν είχαν «κατακτήσει» οι γυναίκες, αλλά από ό,τι φαίνεται, «έπεσε» και αυτό. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο βόρειο Έβρο έχει ήδη ξεκινήσει η εκπαίδευση των πρώτων γυναικών που κατετάγησαν σε τάγματα Εθνοφυλακής και μάλιστα γίνεται στο πεδίο βολής Σπηλαίου.

Οι Εβριτισσες που φόρεσαν το χακί όμως, δεν είναι οι πρώτες καθώς κάτι ανάλογο συμβαίνει από χρόνια στην Ικαρία, με τις πληροφορίες να θέλουν την πρώτη γυναίκα να έχει καταταγεί στην Εθνοφυλακή, ήδη από το 2007.

Πάντως, για την τάξη των πραγμάτων να πούμε οτι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «R», στο βόρειο Έβρο υπάρχουν φωνές που κάνουν λόγο για «στρατολόγηση» γυναικών, κυρίως νεαρών, χωρίς μάλιστα οι ίδιες να εχουν και πλήρη επίγνωση του τι ακριβώς κάνουν όταν αποφασίζουν να ενδυθούν το χακί.

ΠΗΓΗ reportal.gr

Προηγούμενο άρθροΒράβευση εθελοντών αιμοδοτών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και συναυλία “Στο μαγικό χαλί…” από την Καίτη Μακρή και τον Μηνά Ι. Αλεξιάδη
Επόμενο άρθροΡεπόρτερ – τουρίστες έρχονται στη Θράκη! Ενα ξεχωριστό ταξίδι για ξένους δημοσιογράφους διοργανώνει ο ΕΟΤ Αυστρίας