Για αρκετούς ίσως αποτέλεσε έκπληξη η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για την ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.

Σίγουρα ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν εξαιτίας του πλούσιου βιογραφικού του αλλά και τους αγώνες που έχει δώσει για την πατρίδα, είναι και του αντιστράτηγου ε.α, κ. Παναγιώτη Φαραντάτου.

Η «μάχη» για την επικράτηση αναμένεται με αμείωτο ενδιαφέρον από πολλές σκοπιές λόγω τις κρισιμότητας αλλά και των συγκυριών που επικρατούν τη δεδομένη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Έβρος ένας τόπος με αρκετά προβλήματα όπως τα αγροτικά αλλά και με τις προσφυγικές ροές να αυξάνονται, τους διακινητές να γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Χρειάζεται ευθύνη, συνέπεια, συγκρότηση και ψυχραιμία ώστε να επιλυθούν άμεσα και με πράξεις τα ζητήματα που απασχολούν τον περιοχή.

Σε επικοινωνία μας με τον αξιωματικό και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιλογή της γαλάζιας παράταξης, τον ρωτήσαμε, «γιατί στον Έβρο και γιατί στην πολιτική ο στρατηγός».

Ο Παναγιώτης Φαραντάτος με πυγμή μας απάντησε:

«Με ρωτούν πολλοί όπως και εσείς γιατί  εσύ, Στρατηγέ, στην πολιτική;  Δεν έχεις το χώρο ν΄ αλλάξεις τίποτα. Είναι όλα καθορισμένα.

Απαντώ  λοιπόν ξεκάθαρα.  Γιατί έμαθα να μάχομαι, έμαθα να είμαι μπροστά, στα δύσκολα.  Έμαθα να κοιτώ τον άλλον στα μάτια και να τον προτρέπω να προχωρήσουμε, με σθένος, με δύναμη. Και η εικόνα της Νέας Ελλάδας, που αλλάζει και κοιτάζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το αύριο, είναι ο λόγος που είμαι εδώ μαζί σας. Η εικόνα του Έβρου μας που μπορεί να είναι «μπροστάρης» σε μια πραγματική ανάπτυξη, που παράγει και προοδεύει, μακριά από στερεότυπα και  χθεσινές νοοτροπίες , είναι ο λόγος να είμαι εδώ μαζί σας.

Για αυτή την πολιτική που θα ταυτίζει την Πατρίδα με τους δικούς της ανθρώπους. Και  η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι αγαπά την Ελλάδα περισσότερο από το Κόμμα! Να γιατί είμαι εδώ.

Είμαι εδώ ώστε με δύναμη, με  θάρρος, χωρίς ενοχικά σύνδρομα,  να αντιμετωπίσουμε την καθεστωτική αριστερά που  ισοπέδωσε κάθε  αξία  που ήταν αντίθετη με τη δική της νοοτροπία. Να αντιμετωπίσουμε την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ιδεολογικές της εμμονές, που θεωρεί μίασμα  τη θρησκεία, την αριστεία, την αξιολόγηση. Που θεωρεί εθνικιστικό και ακραίο να θες να προστατεύσεις τα σύνορά της χώρας σου, να θες ασφάλεια στην γειτονιά σου. Που θεωρεί ακραίο να είσαι περήφανος για τη Μακεδονία μας.

Ήρθε η ώρα να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο της παρακμής.

Μπορώ και θέλω να είμαι η καθαρή γαλάζια φωνή του Έβρου, σε αυτή την αλλαγή.

Γνωρίζω κάθε χωριό, κάθε μονοπάτι της όμορφης αυτής ακριτικής  μας γης. Και συνεχίζω να βρίσκομαι εδω, γιατί έχετε γίνει κομμάτι του εαυτού μου,  κομμάτι της καρδιάς μου.

Στη μακρά αυτή διαδρομή,  γνώρισα πρόσωπα αγαπητά, στρατιώτες και πολίτες υπεύθυνους, και που χρόνια  πολλά, δώσαμε μαζί μικρές και μεγάλες μάχες για την ασφάλεια και για την επιτυχή πορεία του ΕΒΡΟΥ μας. Αυτό λέει η καρδιά μου, αυτό λένε οι αρχές μου. Μένει να το πουν και οι πολίτες του Έβρου. Δώστε μας την εντολή για Διακυβέρνηση ευθύνης, νέας νοοτροπίας και προοπτικής.»

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Μενέλαου Μαλτέζου σε Σαμοθράκη
Επόμενο άρθροΚατατέθηκε την Πέμπτη 20/06/2019 στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, το Βουλευτικό ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής του Έβρου.