Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γ. Ρος στην Ουάσιγκτον, διάρκειας περίπου μιας ώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η «Αυγή», μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν και το πρότζεκτ για το FSRU στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, φαίνεται ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η οριστικοποίηση της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας που θα προωθήσει το πρότζεκτ του πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη και το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών είναι έκδηλο.

Τα υπόλοιπα ζητήματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση Παπαδημητρίου-Ρος ήταν της Εθνικής Ασφαλιστικής και των ναυπηγείων στο Νεώριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Αυγής», για το ζήτημα της Εθνικής Ασφαλιστικής κινούνται οι όποιες διαδικασίες και μέσα στους πρώτους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με την εταιρεία Exin που επικράτησε στον διαγωνισμό προσφέροντας 718,3 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 75%.

Σε ό,τι αφορά τα ναυπηγεία Νεωρίου, φαίνεται ότι πραγματοποιείται γύρος διαβουλεύσεων για τη διάσωσή τους, μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρείας Onex του Ελληνοαμερικανού Πάνου Ξενοκώστα. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως αναφέρει η «Αυγή», θα ακολουθηθεί μια λύση α λα Μαρινόπουλος, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο αναζητείται λύση για να εκπληρώνονται οι εκκρεμότητες της προηγούμενης κατάστασης, δηλαδή της ιδιοκτησίας Ταβουλάρη.

energypress.gr

Προηγούμενο άρθροΚοινές Δράσεις Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΜετά τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, τους Βέλγους, τους Αυστριακούς και τους Ελβετούς… Τώρα και οι Βούλγαροι βάζουν σε «καραντίνα» τους Έλληνες επιβάτες!