ΘΕΜΑ : ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ ΩΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ, ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

 

Κοινοβουλευτική ενέργεια έκανε (17/6) ο βουλευτής Έβρου & Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α, Α.Δημοσχάκης προς τον Υπουργό Κ.Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό Δ.Οικονόμου καθώς & στον Γ.Γ Κ.Αραβώση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας διαβιβάζοντας ψήφισμα των επτά (7) κυνηγετικών συλλόγων του Έβρου!

 

Συγκεκριμένα, τα μέλη των συλλόγων ζητούν την εκ νέου παράταση της αναστολής των καταστατικών διαδικασιών, κατόπιν της γνωστοποίησης από την Κυνηγετική Ομοσπονδία της επανέναρξης των ετήσιων γενικών συνελεύσεων και εκλογικών διαδικασιών των συλλόγων.

 

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι συντρέχουν σημαντικοί λόγοι  για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των μελών-κυνηγών των συλλόγων, οι οποίοι σχετίζονται τόσο με την προστασία της δημόσιας υγείας όσο και με την προστασία & ενίσχυση του εσωτερικού αλλά κι εξωτερικού τουρισμού.

 

Προτείνεται, οι καταστατικές διαδικασίες να διενεργηθούν μετά το πέρας της κυνηγετικής περιόδου ήτοι στις 28/02/2021!

 

Παράλληλα ο βουλευτής εντός της επιστολής, εγείρει το σταθερό και διαχρονικό του αίτημα περί πρόβλεψης όρων φιλοξενίας των κυνηγών στις τουριστικές μονάδες υπό κατάλληλες προϋποθέσεις, όπως η φύλαξη σκύλων, η στάθμευση αυτοκινήτων & η ασφάλεια όπλων, προσφέροντας συνάμα σε αυτούς ελκυστικά πακέτα τιμών.

 

Ο ίδιος προσβλέπει ότι η κυβέρνηση θα κατανοήσει τις έντονες ανησυχίες του κυνηγετικού κόσμου και πως το αρμόδιο Υπουργείο θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση του λογικού ψηφίσματος.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή :

 

Θέμα: Ψήφισμα των κυνηγετικών συλλόγων Έβρου περί αναστολής των Γενικών Συνελεύσεων και των εκλογικών διαδικασιών λόγω COVID-19

 

Αξιότιμοι Κύριοι,

 

Σας διαβιβάζω Ψήφισμα των Κυνηγετικών Συλλόγων Έβρου με το οποίο ζητούν την εκ νέου παράταση της αναστολής των καταστατικών διαδικασιών στις Κυνηγετικές Οργανώσεις καθώς η απειλή της πρωτοφανούς για τα χρονικά πανδημίας εξακολουθεί να υφίσταται.

 

Η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ορθώς αποφάσισε την οριζόντια αναστολή των Γενικών Συνελεύσεων και εκλογικών διαδικασιών.

 

Μετά την σταδιακή άρση των μέτρων πρόληψης της πανδημίας, γνωστοποιήθηκε στους κυνηγετικούς συλλόγους ότι μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των καταστατικών διαδικασιών.

 

Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία στα μέλη των κυνηγετικών οργανώσεων της περιοχής του Έβρου, καθώς εξακολουθούν να συντρέχουν οι υγειονομικοί λόγοι οι οποίοι συνηγορούν στην περαιτέρω αναστολή!

Ήδη τα  προεδρεία & τα μέλη των συλλόγων ετοιμάζονται για την νέα κυνηγετική περίοδο η οποία ξεκινά στις 20/8/20!

Προτείνουν οι καταστατικές διαδικασίες να λάβουν χώρα μετά την ολοκλήρωση της κυνηγετικής περιόδου ήτοι 28/02/2021!

 

Η διαχρονική πρόταση μου προς τον κλάδο ξενοδόχων ήταν η πρόβλεψη των καλών όρων φιλοξενίας των κυνηγών στις τουριστικές μονάδες, μέσα από κατάλληλες προϋποθέσεις όπως φύλαξη σκύλων, στάθμευση αυτοκινήτων, ασφάλεια όπλων προσφέροντας ταυτόχρονα και ελκυστικά πακέτα σε αυτούς …

 

Το αίτημα αυτό αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία μέσα στην υγειονομική κρίση & εκτιμάται ότι μπορεί ο εσωτερικός τουρισμός να ενισχυθεί από το κυνηγετικό κίνημα της Χώρας ..όπως επιβάλλεται!

 

Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας & για τις δικές σας τυχόν ενέργειες!

 

Προηγούμενο άρθροΔημογραφικός εφιάλτης: Θα είμαστε 8,5 εκατομμύρια το 2070
Επόμενο άρθροΜια θαμμένη πόλη αποκαλύπτεται δίπλα στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη