Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, οι Δήμαρχοι του Νομού μας, απέστειλαν επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου για τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στην επιστολή οι Δήμαρχοι αναφέρονται στην προτροπή για συγχώνευση με άλλα ιδρύματα, δίχως κανένα σχεδιασμό, στη δημιουργία ομοειδών Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης σε άλλα Πανεπιστήμια, καθώς και στα ελαστικά όρια στις μετεγγραφές των φοιτητών οι οποίες όπως αναφέρουν, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε συρρίκνωση το ΔΠΘ.

Τονίζουν ότι επιτακτική κρίνεται η ενίσχυση του Πανεπιστημίου μας και όχι η συρρίκνωσή του, με τη δημιουργία νέων Τμημάτων και την ενίσχυσή των ερευνητικών δομών του.

Οι Δήμαρχοι ζητούν την ίδρυση νέων Τμημάτων και Σχολών με  την διεύρυνση της Πολυτεχνικής Σχολής, με την ίδρυση Τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών.

Τονίζουν επίσης ότι σε μια πόλη με τόσο πλούσια πολιτιστική παράδοση είναι αδιανόητο να μην υφίστανται  Τμήματα Μουσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιό μας.

Τέλος ζητούν τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σκοπό την προσέλκυση φοιτητών από γείτονες χώρες όπως συμβαίνει στα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Σκοπός είναι η ενίσχυση της περιοχής μας και η ανάπτυξη του τόπου μας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή των Δημάρχων προς τον Υπουργό Παιδείας

Προηγούμενο άρθροΞεκινά το ξεπούλημα περιφερειακών λιμανιών. Πρώτη σειρά Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα
Επόμενο άρθροΝΟΔΕ ΝΔ Θράκης: “Αδιαφορεί η κυβέρνηση, για ένα από τα κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας…”