Μία παραδοχή που προκαλεί μεγάλη εντύπωση πραγματοποίησε στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο υπουργός Μεταναστατευτικής Πολιτικής ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας στον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη που μίλησε για «ορδές τζιχαντιστών» είπε: Είπε κάποιος κύριος Βουλευτής “να αναχαιτίσει τις ορδές των τζιχαντιστών”. Για το όνομα του Θεού, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Υπάρχουν μέσα και τρομοκράτες, αλλά όχι ορδές”.

«Ζητώ συγνώμη από τους δημάρχους Ελληνικού, Γλυφάδας, Αλίμου και Αργυρούπολης που λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσα να τους δω πριν πάνε στις περιοχές τους οι πρόσφυγες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας για να εξηγήσει ότι «χωρίς την τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να προχωρήσει το πράγμα».

Η δήλωση αυτή για τους δημάρχους έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας “Τώρα θα αρχίσουν και κάποιοι δήμαρχοι  -αλλά κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι μπορεί να λαϊκίζουν με αυτό το θέμα, δεν πουλάει πια- να λένε «πηγαίντε στο διπλανό δήμο ή στον παραδιπλανό».  Έχει αλλάξει το κλίμα, το λέω και σε εσάς, αν έχετε σκοπό να δημιουργήσετε κλίμα μήπως και κερδίσετε ψηφοφόρους. Δεν είναι το κλίμα αυτό που είχαμε πριν από λίγα χρόνια με την εικόνα των μεταναστών, που πράγματι υπήρχε ένα μεγάλο ζήτημα παραβατικότητας στο κέντρο της Αθήνας”.

Εκτός αυτού ο κ. Μουζάλας υποστήριξε ότι «παράνομος μετανάστης ή παράτυπος, δεν έχει ιδεολογική βάση το πώς θα το πει κανείς. Για παράδειγμα στην Γαλλία τους αποκαλούν “σαν παπιέ”»

parapolitika.gr

 

Προηγούμενο άρθροΜύρισε χειμώνας! Έρχονται τα πρώτα χιόνια στα ορεινά
Επόμενο άρθροΠρόσκληση για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Φιλοζωικου Σωματειου ΚΙΒΩΤΟΣ