Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, ”ομόφωνα” ενέκρινε τη ”μελέτη βιωσιμότητας -σκοπιμότητας τηλεθέρμανσης Φερών”, στην εισήγηση του Δημάρχου και της Αντιδημαρχίας Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Το εξεταζόμενο έργο αφορά στην κατασκευή συστήματος τηλεθέρμανσης για την τροφοδότηση με θερμική ενέργεια για αστική χρήση, ήτοι θέρμανση χώρων και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, των οικισμών: Φέρες, Γεμιστή, Πέπλος, Βρυσούλα, Αρδάνιον και Κήποι, καθώς επίσης και την τροφοδότηση με θερμική ενέργεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τελωνείου Κήπων.

Η παροχή θερμικής ενέργειας (ζεστού νερού) προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης κατοχυρώθηκε μετά από πολύμηνες συσκέψεις του Δημάρχου και Αντιδημάρχου Ενέργειας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το 2013 έως το 2014, με την διοίκηση και στελέχη του αγωγού TAP.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/11/2016 η «ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΕΡΩΝ» που ανατέθηκε στην Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ και ολοκληρώθηκε με την πλήρη συνεργασία και επίβλεψη της Αντιδημαρχίας Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

 

Προηγούμενο άρθροΑιμοδοσία και λήψη δειγμάτων μυελού των οστών στην φοιτητική λέσχη του Δ.Π.Θ.
Επόμενο άρθροΣτις 6 Δεκεμβρίου κρίνεται το αίτημα για άσυλο των 8 Τούρκων στρατιωτικών