Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Παρατείνεται, με τροπολογία του Υπουργού Εργασίας το πρόγραμμα για τους πρώην εργαζομένους...

Παρατείνεται, με τροπολογία του Υπουργού Εργασίας το πρόγραμμα για τους πρώην εργαζομένους στην Αλλαντοβιομηχανία ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης:

Παρατείνεται, με τροπολογία του Υπουργού Εργασίας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, το πρόγραμμα για τους πρ. εργαζομένους στην Αλλαντοβιομηχανία ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ μέχρι τις 31/12/2022, χρηματοδοτούμενο από το ΠΔΕ. Μετά τη λήξη του οι εργαζόμενοι θα έχουν δικαίωμα ένταξης σε νέο πρόγραμμα ανέργων διάρκειας 18 μηνών σε Φορείς του Δημόσιου Τομέα.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε μαζί με τους εργαζομένους απο το Καλοκαίρι, έστω και με καθυστέρηση έχει αίσιο τέλος!

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κωστή Χατζηδάκη για την κατανόηση και την ευαισθησία που έδειξε για τους εργαζόμενους στην ακριτική μας περιοχή!

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Έβρου κ.Χρήστος Δερμεντζόπουλος:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ανακοινώθηκε με την κατατεθείσα τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας η παράταση του ειδικού προγράμματος επανειδίκευσης, κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας των πρώην εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας ΘΡΑΚΗ Α.Ε. ως ωφελουμένων ειδικών προγραμμάτων του Υπουργείου έως τις 31/12/2022.
Με το πέρας της παράτασης αυτης, οι εργαζόμενοι δύνανται να ενταχθούν σε νέα ειδικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων διάρκειας 18 μηνών σε φορείς του Δημοσίου.
Σε συνάντηση που είχα πραγματοποιήσει με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη τον Σεπτέμβριο του 2021, είχα αναλύσει τους λόγους για τους οποίους ήταν απαραίτητη η παράταση των προγραμμάτων αυτών και κυρίως είχα τονίσει την ανάγκη για άμεση άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων υποχρεώσεων.
Με την τροπολογία αυτή επέρχεται επίλυση του ζητήματος και για αυτό το λόγο οφείλονται θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για τη θετική του ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του για το ζήτημα των εργαζομένων της αλλαντοβιομηχανίας Θράκη Α.Ε.

Exit mobile version