Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” και η Τοπική  Γραμματεία Έβρου του Π.Α.ΜΕ έκαναν το πρωί του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου, παρεμβάσεις στα καταστήματα Μαρινόπουλος στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και τις ατομικές συμβάσεις. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στη γενική συνέλευση   του Σωματείου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης.

Μοιράστηκε υλικό στους εργαζόμενους των καταστημάτων αλλά και στους πελάτες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την ενότητα μας, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας.

Η λογική ότι «δεν γίνεται τίποτα», ο δρόμος της απογοήτευσης, ο δρόμος της υπόκλισης στις δυσκολίες οδηγεί στο να περνάει ο σχεδιασμός της εργοδοσίας. Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Στην επίθεση της εργοδοσίας κανείς δεν μπορεί να απαντήσει μόνος του.

Για αυτό είναι ανάγκη τώρα να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Η ανεργία, η υποταγή στα κελεύσματα τις εργοδοσίας δεν είναι λύση. Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε δεν θα σταματήσει εδώ θα ζητάει συνεχώς και άλλα, αύριο θα ζητήσει και την ίδια μας τη ζωή.

Θα το επιτρέψουμε ;

Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί μας δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας.

Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε προχωράει τώρα σε νέες μειώσεις μισθών 8%, Μειώσεις που επιβάλλει με την υπογραφή ατομικής σύμβασης.

Η εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ !!!

Στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της επίθεσης της εργοδοσίας επιβάλλεται να οργανωθούμε και στα κλαδικά σωματεία μας σε όλη την Ελλάδα, σωματεία που η εργοδοσία δεν έχει καταφέρει να τα βάλει στο χέρι, να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να παλέψουμε. Να απαντήσουμε ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω!!!

Να δυναμώσει η οργάνωση μας σε κάθε κατάστημα. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συλλογικά για να σπάει η τρομοκρατία, ο φόβος, να δυναμώσει η ανάγκη μαζικής απεργιακής απάντησης.

* Καμία Απόλυση.

* Καμία Ατομική Σύμβαση, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

* Καμία οικειοθελή αποχώρηση, καμία απόλυση εργαζομένου. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.

* Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.

* Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.

* Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

* 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.

* Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

DSC01085 DSC01090 DSC01096

Προηγούμενο άρθρο”ΑΦΑΙΜΑΞΗ” ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ 5,7 ΔΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ”ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ” ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016
Επόμενο άρθροΑγριεύει ο καιρός την Κυριακή. Δειτε που θα χτυπήσει η κακοκαιρία