Για πάνω από είκοσι χρόνια οι πολίτες του Έβρου και της Ροδόπης δίνουν ομόθυμα, με δύναμη και αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στην υλοποίηση των επενδύσεων των εταιριών χρυσού στην περιοχή μας.

Δεν πρόκειται για εμμονή, αλλά για πεποίθηση όλων μας ότι η Θράκη διαθέτει τις δυνατότητες και τους φυσικούς πόρους για να πετύχει τον στόχο της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Οι Νομαρχιακές Επιτροπές της Ροδόπης και του Έβρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στέκονται και πάλι δίπλα στις τοπικές μας κοινωνίες και εκφράζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους στις «επενδυτικές» δραστηριότητες της εταιρίας «ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.», μετά την ανακίνηση εκ νέου του θέματος από την έκδοση της απόφασης 1524/2020 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφαση αυτή ακυρώνει προηγούμενη ανάλογη απορριπτική του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας για την υλοποίηση του έργου της εξόρυξης χρυσού, με συνέπεια η αρμόδια Υπηρεσία να καλείται εκ νέου να αξιολογήσει το αίτημα για την έγκριση της ΜΠΕ της εταιρείας.

Ως πολιτικός φορέας σε Έβρο και Ροδόπη, τασσόμαστε στο πλευρό της Τ.Α., των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των οικείων δημοτικών συμβουλίων, της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού Έβρου – Ροδόπης, στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι καμία κρίσιμη για το μέλλον μας απόφαση, δεν μπορεί να ληφθεί για εμάς χωρίς εμάς.

Προηγούμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ: Αίτημα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο “σχετικά με τις αρνητικές εξελίξεις στο ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή μας”
Επόμενο άρθροΟ καταλυτικός ρόλος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία – Τι συζητείται, όλο το παρασκήνιο