Παρασκευάς Πατσουρίδης Δήμαρχος  Διδυμοτείχου: «Στέκομαι αλληλέγγυος και συμπαραστέκομαι στα δίκαια αιτήματα των συνδημοτών μου– Με διάλογο, ενότητα και σοβαρότητα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του νερού»

«Στέκομαι αλληλέγγυος και συμπαραστέκομαι στα δίκαια αιτήματα των συνδημοτών μου», ήταν η πρώτη δήλωση του Δημάρχου Διδυμοτείχου αμέσως μετά τη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο του προβλήματος του νερού, για να υπογραμμίσει ακόμη ότι «είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα δεκαετιών το οποίο εν έτει 2017 δεν θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε.

Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και μας το κληρονόμησαν είναι πρωτίστως υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συνδημότες μας.

Προσωπικά βρέθηκα ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους συμπολίτες μου για να συνομιλήσω μαζί τους και να τους καλέσω, μετά από συνεννόηση με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να έρθουν στη συνεδρίαση και να πάρουν το λόγο και να μιλήσουν για το πρόβλημα που τους ταλαιπώρησε επί μία εβδομάδα, στερούμενοι όλες τις μέρες του καύσωνα το πολύτιμο αυτό αγαθό.

Δήλωσα και το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι καταλαβαίνω την δικαιολογημένη αγανάκτηση των συμπολιτών μου που ταλαιπωρήθηκαν αυτές τις μέρες.

Τονίζω με έμφαση και προς κάθε κατεύθυνση ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ των συμπολιτών μου, γιατί πολύ απλά θέλω να πιάνει τόπο εδώ στο Διδυμότειχο, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις σοβαρές βάσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξή του.

Αυτό οι δημότες του Διδυμοτείχου το αναγνωρίζουν και εγώ ακόμη και σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας αισθάνομαι άνετα να βρίσκομαι ανάμεσά τους και να συνομιλώ μαζί τους.

Οι δημότες με τη συγκέντρωση και την παρουσία τους μας έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Οι προτάσεις τους θα αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικού διαλόγου. Θα υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στις αμέσως επόμενες μέρες. Το γραφείο μου είναι ανοιχτό και στη διάθεσή τους, όποτε το ζητήσουν και κρίνουν απαραίτητο ότι πρέπει να αναδειχθούν ζητήματα και πτυχές ενός μείζονος προβλήματος που αφορά την καθημερινότητα των δημοτών και το μέλλον της πόλης.

Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι από τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017, έχει αρχίσει η ομαλή αποκατάσταση της υδροδότησης του συνοικισμού και έχει ξεκινήσει σταδιακά η κανονικότητα στην καθημερινότητα των κατοίκων του.

Για μια ακόμη φορά σε αρμονική συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –  Θράκης βρίσκονται στη διαδικασία εκτέλεσης, προέγκρισης και δημοπράτησης έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, που θα βελτιώσουν αισθητά την κατάσταση. Αυτό μπορούμε να κάνουμε σε μια δύσκολη συγκυρία και το πράττουμε με ευθύνη, αξιοπιστία και σεβασμό απέναντι στον πολίτη, ο οποίος αντιμετωπίζει τα πλείστα όσα προβλήματα. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαφυλάξουμε ένα στοιχειώδες επίπεδο ποιότητας στην καθημερινότητά του, στην ποιότητα της ζωής του που δοκιμάζεται και υποβαθμίζεται ποικιλοτρόπως.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημολογιών για την ποιότητα του νερού που παρέχει η ΔΕΥΑΔ στους καταναλωτές είναι η απόλυτη ανευθυνότητα. Μήπως, τελικά, κάποιοι κάνουν περισσότερο κακό στην πόλη και τον δήμο Διδυμοτείχου από αυτό που υποτίθεται ότι θέλουν να σώσουν.

Ο λαϊκισμός είναι το χειρότερο μονοπάτι, που μπορεί να επιλέξει και να ακολουθήσει μία δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Όσοι διογκώνουν τα υπαρκτά προβλήτα με στόχο την παραπλάνηση προσφέρουν κακές υπηρεσίες στην πόλη και τον δήμο Διδυμοτείχου.

Για να βγει η δύναμη και η ομορφιά του ιστορικού και πολιτισμικού αποθέματός του χρειάζεται αλήθεια, φως, διάλογο και ενότητα.

Αυτή είναι η αναγκαία συνθήκη για να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο, ώστε με αξιοπιστία και εμπιστοσύνη να προσδοκούμε να διαχειριστούμε ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον της ιστορικής μας Καστροπολιτείας»

Προηγούμενο άρθροΒράβευση των Πανελλήνιων Πρωταθλητών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Παμπαίδων από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΠρώτη Συνάντηση μελών και φίλων του νεοσύστατου Συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης