Πιθανώς τα άσχημα δημοσκοπικά ευρήματα και οι αντιδράσεις του κόσμου για τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του κ. δημάρχου, τον οδηγούν σε συνεχείς συνεντεύξεις τύπου, με έντονα πλέον τα σημάδια της πολιτικής του ανασφάλειας.

Οι τελευταίες πομπώδεις δηλώσεις του, περί πρωτιάς του Δήμου σε απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, διαψεύδονται ξεκάθαρα από τα επίσημα στοιχεία. Δυστυχώς ούτε ένα ευρώ δεν έχει απορροφήσει μέχρι σήμερα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης από τα κοινοτικά κονδύλια, για τον απλούστατο λόγο του ότι δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση έργου. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι το ΜΗΤΡΩΟ στο οποίο καταχωρούνται όλες οι δαπάνες των φορέων του Δημοσίου και είναι στην διάθεση του κάθε πολίτη. http://www.eprocurement.gov.gr/kimds2/unprotected/searchPayments.htm?execution=e2s1

Για την ακρίβεια έως και σήμερα είναι ενταγμένα πέντε έργα του Δήμου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2014 -2020 (ελάχιστα σε σχέση με την δυναμικότητα του Δήμου) συνολικού προϋπολογισμού 20.487.859,66 €. Όπως μάλιστα παραδέχτηκε ο ίδιος σήμερα στην συνέντευξη τύπου, το σχολικό συγκρότημα στην περιοχή του ΚΕΓΕ προϋπολογισμού 9.500.000€, αποτελεί στην ουσία έργο του προηγούμενου δημάρχου του κ.Αλεξανδρή. Οι υπόλοιπες ενταγμένες πράξεις είναι η αξιοποίηση τμήματος του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου, η ανάπλαση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, η διαμόρφωση τμήματος της παραλίας και η επέκταση του ποδηλατόδρομου με την διαμόρφωση του νέου χώρου στάθμευσης παραπλεύρως του γηπέδου «Φ.Κοσμάς».

Από τα ανωτέρω το μόνο που έχει δημοπρατηθεί μέχρι σήμερα είναι το έργο «Κατασκευή κτιρίων γυμνασίου και λυκείου στην περιοχή ΚΕΓΕ» χωρίς ακόμη να έχει υπογραφεί η σύμβαση. Πέρα των ήδη ενταγμένων έχουν υποβληθεί προς ένταξη, το Λύκειο των Φερών και ένα νηπιαγωγείο.

Όλα τα υπόλοιπα που ανάφερε ο κ. Δήμαρχος ή δεν είναι αμιγώς έργα του Δήμου ή δεν είναι συγχρηματοδοτούμενα ή είναι στην σφαίρα της φαντασίας του .

Κατανοητό το «άγχος» που βγάζει ο κ.Λαμπάκης, όπως λογική και η «ανάγκη» να παρουσιαστούν έργα, από την στιγμή που είμαστε ένα χρόνο πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μάταια όμως πιστεύει ο ίδιος, πως οι δημότες θα ξεχάσουν την απραξία των προηγουμένων ετών, την αλαζονική του στάση, καθώς και τα τεράστια προβλήματα που αφήνει στους οικισμούς του δήμου και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Προηγούμενο άρθροΟμόφωνο «ΟΧΙ» των δικηγορικών συλλόγων Θράκης, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου του Εφετείου Θράκης και του ΔΠΘ στην ίδρυσης “Νομικής Σχολής Πάτρας”
Επόμενο άρθροΟ Αντιστράτηγος Π.Σ. Σωτήριος Τερζούδης παρέλαβε την Αρχηγία του Πυροσβεστικού Σώματος