Ο Δήμος Χολαργού «εκθέτει» την δημοτική αρχή για την ακύρωση του αθλητικού μπαλονιού! Να ερωτηθεί ο Υφυπουργός-κίνδυνος  αποζημιώσεων (300.000€)

 

Σε όλη την χώρα οι δήμοι προχωράνε σε ανεγέρσεις γηπέδων Ελαφριάς Κατασκευής Προπονητηρίων (γήπεδα τύπου Μπαλονιού), σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Αξιοσημείωτο πως στην πρόσφατη επίσκεψη στα Γιάννενα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι μπορεί να εξεταστεί η δυνατότητα ανάπτυξης ήπιων αθλητικών εγκαταστάσεων στον χώρο που προτείνει ο Δήμος. Η συζήτηση έγινε για το αθλητικό κέντρο στα Καρδαμίτσια, με σκοπό να τοποθετηθεί ένα θόλος αθλητικών δραστηριοτήτων, γνωστό και ως «μπαλόνι» και να χρησιμοποιείται για άθληση ερασιτεχνών και για προπονήσεις τμημάτων υποδομής.

Αντίστοιχα προ λίγο μηνών στον δήμο Παπάγου – Χολαργού εγκαινιάστηκαν  και δόθηκαν προς χρήση τα δύο γήπεδα μπάσκετ στο Αθλητικό Κέντρο«Αντώνιος Πολύδωρας». Οι πρώην ανοιχτές εγκαταστάσεις είναι πλέον προστατευμένες με λυόμενο στέγαστρο (μπαλόνι) δίνοντας τη δυνατότητα, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, σε άπαντες να αθλούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, καθώς και έχει τοποθετηθεί σε αυτά νέος ελαστικός τάπητας.Σε ανάλογους σχεδιασμός προχωράνε και ο δημος Πατρέων, Ερέτριας κλπ. 

Αντιθέτως στην Αλεξανδρούπολη το έργο του αθλητικού «μπαλονιού», που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή ακυρώθηκε από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, προβάλλοντας μία σειρά από ανυπόστατα γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά και ζητήματα ασφάλειας. Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του κ.Ζαμπούκη στις 29/11/2019 στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ήδη από την πλευρά του αναδόχου κινούνται όλες οι διαδικασίες με σκοπό να δικαιωθεί νομικά αξιώνοντας εύλογες αποζημιώσεις της τάξης των 300.000€.

Με σκοπό να μην επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης και το σημαντικότερο να μην χάσει η πόλη μια αναγκαία αθλητική εγκατάσταση, καλούμε τον κ. Δήμαρχο να επανεξετάσει το θέμα και να το θίξει στην προγραμματισμένη του συνάντηση την Τετάρτη 2/3/2022 με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Γιατρομανωλάκη. Παρόλο που με την στενή έννοια η αρμοδιότητα είναι του εταίρου υφυπουργού του κ. Αυγενάκη, το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να τύχει απάντησης και διευκρινίσεων, μια και είμαστε ίσως ο μοναδικός Δήμος στην χώρα που επικαλείται γραφειοκρατικά και πολεοδομικά ζητήματα για την δημιουργία  της συγκεκριμένης αθλητικής υποδομής. 

Τέλος η υπόθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον δήμο μας είναι εξαιρετικά επίκαιρη μια και την Παρασκευή θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το ζήτημα με την διάσωση του άλσους στο φυτώριο. Θυμίζουμε πως η τοποθέτηση του αθλητικού θόλου είναι χωροθετημένη λόγω μικρότερου μεγέθους σε χέρσο οικόπεδο πλησίον του νέου κολυμβητηρίου, χωρίς να τίθεται θέμα κοπής δέντρων και καταστροφής πολύτιμου πνεύμονα πρασίνου για την πόλη.

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ»

Προηγούμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 3 Μαρτίου , στην Ορεστιάδα
Επόμενο άρθροΑΣΕΠ: Βγήκε η προκήρυξη για 822 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ – Τα μαθήματα που θα εξεταστούν