ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.”

Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την έντονη δημόσια διαμαρτυρία του Προέδρου του Λουτρού κ.Δούκα Μπασιάκου και μάλιστα εκλεγμένου συμβούλου με την παράταξη του κ.Λαμπάκη.

Με αφορμή περσινές του δηλώσεις για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον οικισμό και την αδιαφορία από πλευράς της δημοτικής αρχής, αναγκάστηκε φέτος να επανέλθει, με νέες διαμαρτυρίες αυτή την φορά στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ.Μπασιάκος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο πρόβλημα των ασφαλτοστρώσεων του οικισμού στα Λουτρά, ενώ ανάλογη κατάσταση όπως δήλωσε επικρατεί και στον οικισμό της Άνθειας.

Επισήμανε για ακόμη μια φορά τους κινδύνους που υπάρχουν από την κακή συντήρηση στο κτιρίο του Πολύκεντρου, καθώς και στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου ως αντιστάθμισμα από το πέρασμα του αγωγού ΤΑΠ.

Έντονα τα παράπονα ακόμη και για βασικά θέματα της καθημερινότητας των κατοίκων της δημοτικής ενότητας της Τραϊανούπολης, επικαλούμενος τις μαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της κοινότητας του Λουτρού, αφήνει σαφείς αιχμές και κατά του Αντιδημάρχου του κ.Φαλέκα, αμφισβητώντας ευθέως την παρουσία του στην περιοχή, αλλά και σε ζητήματα ενημέρωσης για τα ενεργειακά θέματα.

Ως δημοτική παράταξη η ¨ΑΝΑ.Σ.Α.¨ στο πλαίσιο των επαφών που έχει με όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Αλεξανδρούπολης, από καιρό έχει επισκεφθεί την κοινότητα του Λουτρού και έχει ενημερωθεί από τον ίδιο τον κ.Μπασιάκο.

Σε όσα έχει πει μέχρι σήμερα δημόσια ο πρόεδρος του Λουτρού, θα θέλαμε να συμπληρώσουμε και τα εξής: Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες του κ.Λαμπάκη, απουσιάζει η εκμετάλλευση, η αξιοποίηση και η σωστή λειτουργία των Ιαματικών- θεραπευτικών λουτρών.

Η ελλιπής οργάνωση και η παντελής απουσία κάθε προωθητικής ενέργειας και διαφήμισης για την προβολή της επιχείρησης, έχουν ως συνέπεια την μειωμένη επισκεψιμότητα η οποία περιορίζεται κυρίως τους θερινούς μήνες και σχεδόν αποκλειστικά μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί η ανάγκη αποσύνδεσης από την Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ Α.Ε.) και η λειτουργία μιας αυτόνομης σύγχρονης επιχείρησης, όπως πλέον συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Λουτρά Πόζαρ του Νομού Πέλλας.

Η εκεί δημοτική επιχείρηση έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της ανεργίας, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ιαματικής λουτροθεραπείας, φιλοξενίας και αναψυχής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ανάλογη εγκατάλειψη και στα παρακείμενα αναξιοποίητα ιστορικά μνημεία τα οποία ανήκουν στην ευθύνη της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Συγκεκριμένα στην “Χάνα”, ένα καμαρόστεγο ορθογώνιο κτίριο του δεύτερου μισού του 4ου αι.(ρωμαϊκή περίοδος) που χρησιμοποιήθηκε ως ξενώνας, καθώς και στους λουτρώνες που χρονολογούνται από την εποχή της Τουρκοκρατίας (16ος αι.)

Βασικής και μείζονος προτεραιότητας αποτελεί η ανάπλαση του χώρου αναψυχής του Προφήτη Ήλία.

Η ανακατασκευή και η εκμετάλλευση του αναψυκτηρίου, η αντικατάσταση των καθιστικών (παγκάκια) και όλων των ξύλινων κατασκευών αποτελούν έργα άμεσης προτεραιότητας.

Το αποχετευτικό και η αγροτική οδοποιία είναι μερικά από τα χρονίζοντα προβλήματα ενώ πλέον είναι αναγκαία και η άμεση συντήρηση στο κτίριο του Πολύκεντρου, στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες της κοινότητας, η ομάδα “Δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής προσφοράς γυναικών Λουτρού”, η “βοήθεια στο σπίτι”, το ΚΑΠΗ, το αγροτικό ιατρείο και ένα αμφιθέατρο 400 θέσεων.

Περιορίζουμε το θέμα, λόγω των δηλώσεων του κ.Μπασιάκου στην κοινότητα του Λουτρού, παρόλο που τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα σε όλους ανεξαιρέτως τους οικισμούς της εκεί δημοτικής ενότητας.

Δυστυχώς το στοίχημα με τα προβλήματα της καθημερινότητας και την εγκατάλειψη σε όλους τους οικισμούς του διευρυμένου δήμου της Αλεξανδρούπολης, δεν διορθώθηκε ούτε με την δημιουργία εδώ και ένα χρόνο της νέας Αντιδημαρχίας.

Οι συνεχείς καταγγελίες ακόμη και από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του δημάρχου, δείχνουν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της δημοτικής αρχής. Σε λίγους μήνες οδεύουμε στην προεκλογική περίοδο για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2019.

Ο κ.Λαμπάκης θα επιδιώξει με έργα της τελευταίας στιγμής να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, συνεχίζοντας τις υποσχέσεις του για τα μεγάλα μελλλοντικά του έργα.

Αυτή την φορά όμως οι ίδιοι οι δημότες, που από το 17% του 2006 (αποτελούσε την 3η παράταξη του Δ.Σ.) του έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία το 2014, έχουν πλήρη εικόνα των υποσχέσεων και των έργων της παρούσης δημοτικής αρχής.

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.”

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Πέτροβιτς “3,2 εκ θα δοθούν το Φεβρουάριο για οδικά έργα στη Σαμοθράκη”
Επόμενο άρθροΗ εξέλιξη των μελετών και οι προγραμματικές συμβάσεις των έργων στο τραπέζι συζητήσεων των δημάρχων Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης και της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών