Η παρούσα Δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή, έβαλε σαν προτεραιότητά της, τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας του νησιού μας. Στη προσπάθεια αναβάθμισης όρισε Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο σε θέματα Υγείας, και δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες στην Επιτροπή Υγείας, από κοινού με τον Δήμο προσπαθούμε για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Έτσι ενεργοποιήσαμε κάθε δυνατότητα που μας προσφέρεται, συνεργαστήκαμε με ιδρύματα, ιδιώτες, εθελοντές, διαφόρους επιστημονικούς φορείς και καταφέραμε τα εξής:

• Κάναμε πράξη την προεκλογική δέσμευση- υπόσχεση μας και προχωρήσαμε με τη βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου στην ίδρυση του δικού μας πλέον Κοινωνικού Ιατρείου.

Από το Ιατρικό Σύλλογο συντάχθηκε και εστάλη στον Δήμο, το τελευταίο πλέον έγγραφο με τον ακριβή τρόπο λειτουργείας του.

Μένει η ενημέρωση των ωφελούμενων!

Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Νομού Έβρου, που πίστεψε και στήριξε το όραμά μας.

• Μετά από προσωπική προσπάθεια του Δημάρχου μας, έχουμε πλέον δύο Παιδιάτρους. (Έναν μόνιμο και έναν με εξάμηνο δελτίο παροχής υπηρεσιών, ο οποίος καλύπτει για πρώτη φορά και τον Παιδικό Σταθμό)
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για περίπου είκοσι χρόνια, δεν υπήρχε παιδίατρος στο νησί μας!
• Καταφέραμε και αποκτήσαμε Κινητή Μονάδα Υγείας (Κ.Ο.Μ.Υ.), μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και της Επιτροπής Υγείας.
• Σε συνεργασία και μετά από προσωπική επικοινωνία του Δημάρχου με την 4η Υ.Π.Ε. και την Περιφέρεια Μακεδονίας- Θράκης μας παραχωρήθηκε ISO BOX, στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας Καμαριώτισσας, προς εξέταση ύποπτων κρουσμάτων COVID-19.
• Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με την 4η Υ.Π.Ε. έγινε δεκτό το αίτημα ενοικίασης ιδιωτικού χώρου, προκειμένου να μετατραπεί σε ιατρεία ώστε να αποσυμφορηθεί το Π.Ι Καμαριώτισσας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:

• Κλήθηκε και ήρθε στο νησί μας, το Προεδρείο και το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου. Θέσαμε τα υγειονομικής
φύσεως προβλήματα.Η συνεργασία συνεχίζεται…
• Έχουν γίνει περισσότερες από 1000 Δωρεάν Εξετάσεις που βασίζονται στον εθελοντισμό. Όλες είναι δράσεις που οργανώσαμε, προκειμένου να διευκολύνουμε τους συνδημότες μας:

 Χαμόγελο του Παιδιού (Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος , Οδοντίατρος)
 Μαζί για την Ζωή (Παιδίατρος, Καρδιολόγος)
 Συμπλήρωση Ατομικών Δελτίων Υγείας Μαθητών. Κλήθηκαν και εθελοντικά εξέτασαν μικρούς μαθητές Ιατροί τεσσάρων ειδικοτήτων
(Οφθαλμίατρος, Οδοντίατρος, Παιδίατρος, Καρδιολόγος).
 Καρδιολογικός Έλεγχος σε παιδιά, απαραίτητος για τις Αθλητικές Δραστηριότητες.
 Φιλοξενήσαμε την Κ.Μ Νιάρχου (Εννέα Ειδικότητες) και καταφέραμε μετά από αίτημά μας, να υπάρξει μόνιμη συνεργασία (Κάθε 6-9 μήνες σταθερό κλιμάκιο Ιατρών με Ειδικότητες που επιθυμούμε και κάθε 18 μήνες όλο το Team με τις Κινητές Μονάδες.
 Αρχίσαμε τη σταδιακή αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με μετρήσεις-καταγραφή σακχάρου σε όλους τους ωφελούμενους και κατ’οίκον αντιγριπικό εμβολιασμό σε όποιον από τους ωφελούμενους το επιθυμεί.
 Πραγματοποιήθηκε διανομή Υγειονομικού Υλικού στα σχολεία και διατέθηκαν υλικά Ατομικής Προστασίας στα Σώματα Ασφαλείας, στο Κ.Υ.,και σε ιδιωτικά ιατρεία που το επιθυμούσαν.
 Έγινε δωρεά μέσω του Δήμου 100 Διαγνωστικών test COVID-19 στο Κ.Υ.
 Σε συνεργασία Κ.Ο.Μ.Υ. και Κ.Υ. πραγματοποιήθηκε σε δασκάλους και μαθητές ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας τους σε σχέση με την πανδημία.
 Εκτυπώσαμε και μοιράσαμε φυλλάδια και αφίσες σε σχολεία, για τον ίδιο
ενημερωτικό σκοπό.
 Οργανώσαμε ενημερωτική συνάντηση στους επαγγελματίες καθαριότητας του νησιού μας, σε σχέση με την αυτοπροστασία τους και τον τρόπο καταπολέμησης εξάπλωσης του ιού.
 Σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Στρατό, Λιμενικό Σώμα, Αστυνομία ,Κ.Ο.Μ.Υ) εκπονήθηκε μετά από συνάντησή μας, σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών υπό καραντίνα.
 Οργανώσαμε ενημέρωση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Μαστού, με εθελοντική προσφορά επισκέπτριας υγείας, σε ανοιχτούς χώρους σύναξης της Καμαριώτισσας και στο Δήμο Σαμοθράκης.
 Δρομολογήθηκε (μέσω Δωρεάς), η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού, ώστε να μπορέσουμε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν,να οργανώσουμε μαθήματα ΚΑΡΠΑ σε σχολεία και στοχευμένες ομάδες.
 Μετά από σχεδιασμό μας, η Κ.Ο.Μ.Υ. διενεργεί rapid-test COVID-19,κάθε εβδομάδα. Πραγματοποιήθηκε ήδη και θα επαναληφθεί test drive-through.

Η προσπάθειά μας, υποστηρίζεται από ανθρώπους που έχουν διάθεση προσφορας:
• Η MED TRUST, μας παραχώρησε σακχαρόμετρα και ταινίες.
• Χορηγό ψυγείου για τη Κ.Ο.Μ.Υ.
• Βελτίωση του αύλειου χώρου του Κ.Υ. από ιδιώτες.
• Ο ανθρωπιστικός οργανισμός KIDS SAVE LIVES- ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, μετά από επικοινωνία μας, προχωρούν σε δωρεά εκπαιδευτικού Απινιδωτή.

Ο Δήμαρχος
Νίκος Γαλατούμος

Η Εντ.Δημ.Σύμβουλος σε θέματα Υγείας
Σόνια Βασιλειάδου

Τα υπόλοιπα Μέλη Επιτροπής Υγείας
Χαλκιά Δάφνη
Δεληγιάννη Χρύσα
Γερονικολάκη Κική

Προηγούμενο άρθροΔέματα αγάπης από τη 12η Mεραρχία στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Έβρου
Επόμενο άρθροΕυάγγελος Μανωλόπουλος: “Ειναι ασφαλές το εμβόλιο και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερνά”