Η μαζική παρουσία Τούρκων επισκεπτών στην πόλη συμπίπτει με το συλλαλητήριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας σήμερα το απόγευμα στην Αριστοτέλους.

Περίπου 3.500 Τούρκοι θα βρίσκονται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν την 77η επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ αύριο, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ημέρα επίσημης αργίας στη γειτονική χώρα.

Η μαζική παρουσία Τούρκων επισκεπτών που αναμφισβήτητα τονώνει την οικονομία της πόλης συμπίπτει εφέτος με την αναταραχή που πυροδότησαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη περί μη γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Μάλιστα, οι αφίξεις από την Τουρκία κορυφώνονται σήμερα που είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για τις 4 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρχουν εντάσεις, μαθαίνουμε ότι οι αστυνομικές αρχές είναι ενημερωμένες και έχουν λάβει τα μέτρα τους.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου Silver Holidays Στέφανο Χατζημανώλη, ήδη η παρουσία των Τούρκων στην πόλη είναι αισθητή από το Σάββατο με τις αφίξεις να συνεχίζονται και χθες. Κεντρικά ξενοδοχεία γέμισαν, ενώ υπήρξε κινητικότητα και στην αγορά. Σήμερα φθάνει στη Θεσσαλονίκη με πτήση charter της Ellinair από τη Σμύρνη ομάδα επιχειρηματιών από το Επιμελητήριο της πόλης που μαζί με τους συνοδούς αριθμεί 150 περίπου άτομα. Επίσης, αναμένονται δύο πτήσεις της Turkish Airlines από την Κωνσταντινούπολη.

Ο μεγαλύτερος όγκος των Τούρκων επισκεπτών, βέβαια, μετακινείται με λεωφορεία, τα οποία αναμένεται όπως και τις προηγούμενες χρονιές να κατακλύσουν αύριο την οδό Αγ.Δημητρίου, όπου βρίσκεται και το τουρκικό προξενείο. Συνολικά 80-85 λεωφορεία μεταφέρουν Τούρκους όλων των ηλικιών και μεταξύ άλλων και σχολεία που πραγματοποιούν εκδρομή στη Θεσσαλονίκη ειδικά για την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ από Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Προύσα και Ανατολική Θράκη.

Η αποστολή από το Επιμελητήριο της Σμύρνης με επικεφαλής τον πρόεδρο Εκρέμ Ντεμιρτάς θα επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το απόγευμα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο επίσκεψης και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

http://www.videotex.gr

Προηγούμενο άρθρο24 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
Επόμενο άρθροEναρξη λειτουργίας των χειμερινών τμημάτων του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών