Σε απάντηση στο χθεσινό μας Δελτίο Τύπου για την απόφαση της πολυήμερης αναστολής λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, τις αντιδράσεις που προκάλεσε αλλά και τη συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του μέσου που την ανέδειξε, ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρίζος ανήρτησε σήμερα στο Facebook ανακοίνωση, με την οποία μας καλεί να “μη μιλάμε στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί”. Δεν έφτανε η απόπειρα ελέγχου των ειδήσεων των Μ.Μ.Ε., επιθυμεί μάλλον να ελέγξει και τα δικά μας λόγια. Λυπούμαστε αλλά θα τον δυσαρεστήσουμε, μιας και το ψέμα, ως γνωστόν, έχει κοντά ποδάρια.

Θυμίζουμε στον κ. Ρίζο ότι τα ΙΚΑ που “κατήργησαν” οι “καταστροφικές” πολιτικές των κ.κ. Γεωργιάδη-Βορίδη, συνενώθηκαν με τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ώστε να σχηματίσουν το Π.Ε.Δ.Υ, έναν οργανισμό πιο υγιή, που διαχειρίζεται βέβαια σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεχνώντας την πολεμική γλώσσα και τη σκληρή αντιπολίτευση του 2014, μαζί με πλείστες άλλες αριστερές υποσχέσεις για τον χώρο της υγείας. Του θυμίζουμε επίσης ότι η δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας θεσπίστηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Υποστηρίζει ο κύριος βουλευτής ότι παρέλαβαν χάος στην Υγεία. Πριν αναλάβουν πάντως, οι ιατροί των νοσοκομείων της χώρας ήξεραν ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, στις 14 κάθε μήνα θα λάμβαναν τα χρήματα για τις εφημερίες τους, σε αντίθεση με σήμερα που οι εφημερίες καταβάλλονται όποτε βρίσκονται χρήματα και συχνά “κουρεμένες”.

Η “συνήθεια” αυτή αποκτήθηκε και παγιώθηκε φυσικά κατά την περίφημη διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές το 2015, αυτή που κόστισε 86 δισ. € στον ελληνικό λαό και για την οποία η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μάχεται να αποδοθούν ευθύνες. Αλλά και πιο συγκεκριμένα, με παραδείγματα που αφορούν το νοσοκομείο του νομού μας: Ο κ. Ρίζος διαφημίζει στην ανάρτησή του την ανανέωση και τη συντήρηση του εξοπλισμού του Π.Γ.Ν.Ε, σα να είναι κάτι νέο ή κάποιο έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνά μάλλον ότι ο νέος αξονικός τομογράφος, ο νέος μαγνητικός τομογράφος, η νέα Γ-κάμερα κ.α. αποκτήθηκαν και ξεκίνησαν να εγκαθίστανται κατόπιν έκτακτης ένταξης στο ΕΣΠΑ το 2014. Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ με πρόσφατη ανακοίνωση της, διαψεύδει τον κ. Ρίζο για τη συντήρηση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού, κάνει λόγο για τεράστιες ελλείψεις και τονίζει τα 3500 και 6000 ρεπό που χρωστούνται στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου αντίστοιχα! Ο κ. Ρίζος κάνει λόγο για προσλήψεις, δε μιλάει όμως στους πολίτες του νομού μας για το “μπλοκάρισμα” στις συγχωνεύσεις των κλινικών του ΕΣΥ και του Πανεπιστημίου, στο οποίο πρωτοστάτησε όλος ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, εντός κι εκτός Νοσοκομείου -με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το άδικο φαινόμενο του να εφημερεύουν ιατροί-νοσηλευτές σε κλινικές με μηδέν (0) ασθενείς και δίπλα τους να εφημερεύουν άλλοι, πιο άτυχοι εργαζόμενοι, υπεύθυνοι για περισσότερους από 30 ασθενείς.

Όσο για το θέμα της ελευθεροτυπίας, η “καραμέλα” του “μαύρου” της ΕΡΤ είναι καιρός να πάψει να χρησιμοποιείται. Όλοι γνωρίζουν ότι η προηγούμενη συγκυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στο κλείσιμο ενός μεγάλου οργανισμού, ακαριαία όμως ίδρυσε τη ΝΕΡΙΤ, σώζοντας και τη δημόσια τηλεόραση και τις περισσότερες θέσεις εργασίας, πραγματοποιώντας παράλληλα μια κάθαρση στο εσωτερικό της Δημόσιας Τηλεόρασης, που ήταν πιο αναγκαία από ποτέ. Αυτή τη νέα, καθαρή από αδικίες Δημόσια Τηλεόραση παρέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπό την παλαιά ονομασία τη μετέτρεψε σε “εκπρόσωπο τύπου”. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα, καθώς τώρα πια προχωρά μόνη της, χωρίς να βρίσκεται κάτω από κάποια πίεση, σε κλείσιμο τηλεοπτικών σταθμών, σε μια προκλητικότατη προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης στη χώρα, αδιαφορώντας παντελώς για τις εκατοντάδες ανέργων που θα προκύψουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ε.Ε. καταδίκασε τις συγκεκριμένες πρακτικές, που θυμίζουν άλλες εποχές και καθεστώτα.

Μήπως λοιπόν, κύριε Βουλευτά, έχουμε μπερδέψει ποιος είναι ο κρεμασμένος, ποιο το σχοινί και ποιο το σπίτι του; Σας ενημερώνουμε ότι πολίτες του νομού μας, των οποίων τη γνώση επικαλεστήκατε στη δημοσίευσή σας, έχουν καταλάβει την εξαπάτηση και το ψέμα που υφίστανται. Σας το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία, θα σας το δείξουν και στις εκλογές.

Με τιμή,

ΝΟ.Δ.Ε. Έβρου

Προηγούμενο άρθροΔείτε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Παντελεήμονα (Παλαγίας)
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση ΛΑ.Ε. Έβρου για τη δήλωση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των εξωτερικών ιατρείων του Γ.Ν.Διδ/χου