Το Πολεμικό Ναυτικό που είναι ανεπτυγμένο στην περιοχή, για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον ελληνικό στόλο, που έχει «ζώσει» το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, καθώς και τα συνοδά πολεμικά πλοία των Τούρκων, στέλνοντας σαφές μήνυμα ετοιμότητας κι αδιαμφισβήτητης ελληνικής κυριαρχίας στην πλευρά μας στο Αιγαίο, προς την απέναντι πλευρά.

Μάλιστα, για ακόμη μία φορά σήμερα το πρωί το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis κλιμάκωσε την ένταση, καθώς έφτασε σε ακόμη μικρότερη απόσταση, 8-9 μιλίων από το Καστελλόριζο. Ωστόσο γύρω από το ελληνικό νησιωτικό σύμπλεγμα αντίκρυσε τις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονται σε σε πλήρη ετοιμότητα.

Όπως διακρίνει κανείς και στις φωτογραφίες, το πρωί, όταν το Oruc Reis προσέγγισε το Καστελλόριζο, η παρουσία ελληνικών πλοίων ήταν ισχυρή και στα σημεία που έπρεπε να είναι για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρα μας.

Όπως έχει τονισθεί, όλες οι κινήσεις του Oruc Reis παρακολουθούνται στενά και από άλλα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων (εναέρια, ηλεκτρονικά).

Δείτε τις φωτογραφίες:

  

ΠΗΓΗ www.dailypost.gr

Προηγούμενο άρθροΘράκη : Εκπρόσωποι των ΗΠΑ συζήτησαν με το τουρκόφωνο DEB για την «τουρκική μειονότητα»
Επόμενο άρθροΘεόδωρος Ράπτης: “Σύλληψη και αυτόφωρο για τον δράστη κακοποίησης ζώων ορίζει εγκύκλιος του Αρείου Πάγου”