Πράξη την υπόσχεσή του ότι δεν πρόκειται να αφήσει σε… χλωρό κλαρί τα πλέον προβεβλημένα «γαλάζια» στελέχη, που τώρα δεν έχουν το άγχος του σταυρού, αλλά οφείλουν να συμβάλουν τα μέγιστα στην εκλογική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» σάς είχε ενημερώσει εγκαίρως από την προηγούμενη εβδομάδα για το «φύλλο πορείας» που παίρνουν 48 πρωτοκλασάτοι, οι οποίοι τις επόμενες 21 ημέρες αναμένεται να «σαρώσουν» κεφαλοχώρια και δήμους σε όλους τους νομούς της επικράτειας με στόχο να επικοινωνήσουν το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και να κρατήσουν «ζεστά» τα κοινά που έδωσαν την ανεπανάληπτη «γαλάζια» πρωτιά στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Άλλωστε ο αντικειμενικός στόχος της αυτοδυναμίας, ο πήχυς της οποίας πιθανώς να ανέβει εφόσον περάσουν και άλλα κόμματα το κοινοβουλευτικό όριο του 3%, δεν αφήνει στην Πειραιώς περιθώρια εφησυχασμού και επανάπαυσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Νέας Δημοκρατίας, η προαναφερθείσα 50άδα των «γαλάζιων» κορυφαίων θα πραγματοποιήσει 65 περιοδείες, οι οποίες φιλοδοξούν να καλύψουν σχεδόν 500 πόλεις, νησιά και χωριά σε όλη την Ελλάδα.

Οι περιοδείες και οι πρωτοκλασάτοι

Το βλέμμα της Πειραιώς είναι φυσιολογικό να στρέφεται στη Βόρεια Ελλάδα για δύο κύριους λόγους: αφενός μεν τα «γαλάζια» ποσοστά σε συγκεκριμένους νομούς παρουσιάζουν περιθώρια βελτίωσης, όπως είναι η περίπτωση της Α ́ Θεσσαλονίκης, αφετέρου δε κόμματα και κομματίδια στα δεξιά του κόμματος κατέγραψαν αξιοσημείωτες επιδόσεις, περιορίζοντας την επιρροή της ΝΔ.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, θα περιοδεύσει σε Θεσπρωτία, Πέλλα, Πρέβεζα και Καστοριά, ενώ θα μεταβεί και στο Άγιο Όρος, στο φόντο της περιρρέουσας ατμόσφαιρας ότι συγκεκριμένες μονές και ηγούμενοι έκαναν προεκλογικό αγώνα υπέρ συγκεκριμένων πολιτικών σχηματισμών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μάκης Βορίδης θα μεταβεί στους Νομούς Φλώρινας, Γρεβενών, Κιλκίς και Πιερίας. Στον αντίποδα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα κατευθυνθεί σε περιοχές με ισχυρό το αποτύπωμα της Κεντροαριστεράς, όπως είναι η Ηλεία και η Αχαΐα, ενώ θα βρεθεί επίσης στην Ημαθία και την Πιερία. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα μεταβεί στην Κρήτη, ενώ ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα περιοδεύσει στη Λακωνία, την Καρδίτσα και την Καβάλα. Ξεχωριστό συμβολισμό αναμένεται να έχει η επίσκεψη των Νίκου Δένδια, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Δημήτρη Καιρίδη στον ακριτικό Έβρο.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα κάνει εννιά περιοδείες, τη Μαγνησία και τη Λάρισα, ενώ την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου αναμένεται να ενεργοποιηθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ειδική διαχείριση από τη Νέα Δημοκρατία και στα μειονοτικά χωριά της Θράκης -ο Νομός Ροδόπης ήταν ο μόνος που δεν περιήλθε υπό τον έλεγχο της ΝΔ-, καθώς εκεί αναμένεται να βρεθούν μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης και η Δόμνα Μιχαηλίδου, αφού το υπουργείο Εργασίας τρέχει συγκεκριμένα προγράμματα για τον εκεί πληθυσμό.

ΠΗΓΗ www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Νάσος Ηλιόπουλος στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έβρου
Επόμενο άρθροΣτέλιος Βραχιόλογλου: “Η Δημοτική Αρχή παίζει με την νοημοσύνη του κόσμου – Τις επόμενες ημέρες θα βγουν τα στοιχεία για το προεκλογικό παιχνίδι που παίζουν”