Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Δευτεραίος επικεφαλής αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης, συνοδευόμενος και από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Διονύση Κλάδη, πραγματοποίησε περιοδεία στις Φέρες ξεκινώντας από τη Λαϊκή αγορά όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό. Με τους πωλητές συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κύρια της αναδουλειάς λόγω της οικονομικής κρίσης που οδήγησε και στη μείωση του αριθμού των πάγκων, της φορολογίας, των  ασφαλιστικών  εισφορών.

Ο Σάββας Δευτεραίος τόνισε πως στόχος της εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι το παραπέρα χτύπημα των λαϊκών αγορών προς όφελος των πολυκαταστημάτων πράγμα που αποδεικνύεται από τις μνημονιακές νομοθετικές αλλαγές όλων των κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ) σε ό,τι αφορά σε όλα τα μικρομάγαζα.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Φερών, το Δημοτικό κατάστημα, το Κέντρο Υγείας, το ΚΑΠΗ, τον Πυροσβεστικό σταθμό. Παντού αναδείχθηκαν τα σοβαρά ζητήματα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και μέσων ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται χρόνια τώρα είτε χωρίς μνημόνια είτε με μνημόνια. Είναι η πολιτική που το κεντρικό κράτος «ξεφορτώνεται» υπηρεσίες και τις μεταβιβάζει στους Δήμους χωρίς τα αναγκαία κονδύλια και το απαιτούμενο προσωπικό. Ενδεικτικό παράδειγμα ο Πυροσβεστικός Σταθμός Φερών που και η νέα αντιπυρική περίοδος τον βρίσκει μόνο με 3 πυροσβέστες και 15 εθελοντές για να καλύψουν μια μεγάλη περιοχή με ιδιαίτερες ανάγκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απηύθυνε κάλεσμα προς τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών και στους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους  να υπερψηφίσουν σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ ως βασική προϋπόθεση για να δυναμώσει ο αγώνας ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης , για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια και σταθερότητα.

Επιπλέον  ο Σ. Δευτεραίος τους κάλεσε να μην ψηφίσουν με τη λογική του μικρότερου κακού, γιατί αυτό πάντα αποδεικνύεται χειρότερο από το προηγούμενο. Γιατί όταν ζυγίζεις το κακό σημαίνει πως έχεις παραιτηθεί από το να ελπίζεις και να αγωνίζεσαι για κάτι καλύτερο.

Προηγούμενο άρθροΤα δύο ιστορικά κανόνια της ιστορικής 12 ης Μεραρχίας Κομοτηνής από την περίοδο της Βουλγαρικής Κατοχής στο Νομό Ροδόπης (1913-1919) (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΦέρες: Μετάβαση από το παρελθόν στο μέλλον (γράφει η Θωμαή Καρακωνσταντίνου)