O Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, το πρωί της Παρασκευής  επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Εκεί σε συνάντηση με την διοίκηση του νοσοκομείου, ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης καθώς και για τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν από την συνεχόμενη υποχρηματοδότηση.

Σε δήλωσή του κατά την άφιξή του τόνισε: «Με την επίσκεψή μας στο νοσοκομείο θέλουμε να υπογραμμίσουμε τον τεράστιο αριθμό προβλημάτων Υγείας που θα διογκωθούν, θα εκτοξευθούν κυριολεκτικά, με το νέο Ασφαλιστικό που πάει να περάσει η κυβέρνηση και με άλλους νόμους που ουσιαστικά σημαίνουν περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Υγείας, νέα βάρη για το λαό. Αυτό προστίθεται σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία προχωράνε με το Ασφαλιστικό, με τη βιασύνη της κυβέρνησης να τελειώσει η αξιολόγηση, που θα βάλει την ταφόπλακα στο Ασφαλιστικό, στο Φορολογικό κλπ. και βεβαίως συνδυάζονται και με το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα, που, επιβεβαιώνοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, τελικά αποδεικνύεται ότι είναι ένας σχεδιασμός εγκλωβισμού τεράστιων μαζών προσφύγων -μιλάνε για πάνω από 150.000- στη χώρα μας.

Τόνισε ότι «είναι συνειδητή και σχεδιασμένη η προσπάθεια της ΕΕ να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας και της Ασφάλισης, ώστε να δημιουργηθεί πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας για κεφάλαια επιχειρηματικών ομίλων που σήμερα βρίσκονται σε αδράνεια». Πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται με την ταυτόχρονη συνειδητή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, Πρόνοιας και Ασφάλισης, ώστε οι ασφαλισμένοι απογοητευμένοι να στραφούν -όσοι μπορούν- στον ιδιωτικό τομέα, να αποτελέσουν δηλαδή την πελατεία για τους επενδυτές».

pafilis-nos

Στην συνέχεια συναντήθηκε με εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου που δουλεύουν σε εργολάβο , οι οποίες και μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κύρια με την μη καταβολή δεδουλευμένων. Στην κουβέντα που ακολούθησε ο σ. Παφίλης τους κάλεσε να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Να μην σκύβουν το κεφάλι, άσχετα με το τι ψήφισαν, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Το ασφαλιστικό που έρχεται δεν πρέπει να περάσει. Όπως χαρακτηριστικά είπε αν ένα εκατομμύριο εργαζομένων κατέβαινε στο δρόμο, δεν θα τολμούσαν να περάσουν τέτοια μέτρα.

pafilis-zoura

Στα πλαίσια της περιοδείας του Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΚΕ, στην Αλεξανδρούπολη, συναντήθηκε με το ΔΣ των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ΖΟΥΡΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Οι εργαζόμενοι του μετέφεραν το όργιο καταπάτησης κάθε εργασιακού δικαιώματος στις εγκαταστάσεις του ΖΟΥΡΑ στην Αμφιτρίτη Αλεξανδρούπολης. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν κάθε μέρα και κάθονται μόνο 3 ημέρες το χρόνο, Χριστούγεννα, Πάσχα και Πρωτοχρονιά, άλλοι κάθονται μία ημέρα το μήνα, άλλοι δουλεύουν 6 ημέρες την εβδομάδα, κανένας δεν πληρώνεται υπερωρίες. Οι οδηγοί, είναι στο τιμόνι ακόμα και περισσότερες από 14ώρες, άλλοι ασφαλίζονται στον ΟΓΑ αντί του ΙΚΑ, άλλοι με διάφορες προφάσεις δεν έχουν υπογράψει ούτε πρόσληψη. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες.

Την ίδια στιγμή που επικρατούν αυτές οι εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, η απληρωσιά είναι 5 και 6 μήνες και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Επειδή πολλοί από τους εργαζόμενους είναι μετανάστες, η εργοδοσία παραπληροφορεί σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν λέγοντας ότι έτσι πρέπει να δουλεύουν και αν δεν θέλουν να πάνε να βρούνε αλλού δουλειά!!!

Παράλληλα η εργοδοσία προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη δράση του πανελλαδικού μας σωματείου που πρόσφατα ίδρυσε παράρτημα στον Έβρο. Επιδιώκει να φτιάξει αντισωματείο για να μην μπαίνουν εμπόδια στο ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Ο Παφίλης έδωσε την υπόσχεση το κόμμα να κάνει ότι είναι δυνατόν να φέρει το θέμα στην Βουλή, και να πιέσει να γίνουν έλεγχοι, από τις αρμόδιες αρχές.

Το θέμα βέβαια, όπως τόνισε δεν θα βρει λύση, όσο το κεφάλαιο θα έχει τα μέσα παραγωγής στα χέρια του. Αυτά τα συναντάμε σε ολοένα και περισσότερους εργασιακούς χώρους  και μόνο με την οργάνωση και τον αγώνα μας μπορούμε να ζήσουμε καλύτερες ημέρες και μέσα στο χώρο εργασίας αλλά και στο σύνολο της ζωής μας

http://www.lsalex.gr

Προηγούμενο άρθροΣτράτος Βραχιώλιας: «Να συζητάνε οι γονείς με τα παιδιά τους»
Επόμενο άρθροΔεν κατάφερε να πάει τελικό ο Εθνικός, αύριο το μεσημέρι παίζει για την 3η θέση