Ενδιαφέρουσες επαφές και συζητήσεις είχε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε την Παρασκευή 10 Μαΐου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Η περιοδεία του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη και τις εγκαταστάσεις της Dasteri Systems, όπου τον υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Νίκος Δαστερίδης. Η μονάδα είναι γνωστή για τα φωτιστικά και ιδίως για τα συστήματα Led χαμηλής κατανάλωσης, που παράγει, ενώ έχει πρωτίστως εξαγωγικό χαρακτήρα. Κατά τη συνάντηση με τον κ. Δαστερίδη, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ είχε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει την προσήλωσή του στη στήριξη των βιομηχανιών υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρειά μας.

Στη συνέχεια, ο κ. Κατσιμίγας επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, στον οποίο παρουσίασε τις θέσεις της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη του τόπου μας και για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο  Υποψήφιος Περιφερειάρχης και για τον ρεαλισμό που διαπνέει το πρόγραμμα του συνδυασμού του.

Επόμενος σταθμός του κ. Κατσιμίγα ήταν η πόλη του Διδυμοτείχου, όπου επισκέφτηκε το τοπικό Δασαρχείο και το Δημοτικό Κατάστημα, συνομίλησε με εργαζόμενούς τους και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση που είχε με τους υπαλλήλους του Δασαρχείου, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατέγραψε σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και σε τροχαίο υλικό (αυτοκίνητα), ενώ διαπίστωσε ότι η Υπηρεσία επιτελεί σημαντικό έργο, σε μια τεράστια ζώνη ευθύνης.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, που εντοπίζεται σοβαρότερο στις τεχνικές υπηρεσίες, απασχόλησε έντονα και τη συζήτηση που είχε ο κ. Κατσιμίγας με τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Διδυμοτείχου. Επιπλέον, τέθηκε επί τάπητος η προοπτική της επαναλειτουργίας του λατομείου του Κουφόβουνου. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα που, εάν υλοποιηθεί, θα διευκολύνει ιδιαίτερα την εκτέλεση έργων οδοποιίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον Πρωτογενή τομέα, στην περιοχή του Τυχερού, συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Τυχερού. Ο κ. Κατσιμίγας δέχτηκε αναλυτική ενημέρωση από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ και από τον πρόεδρό του, Σαράντη Τασμαλή, ενώ έμφαση δόθηκε στο θέμα της κατάκλισης μεγάλου μέρους του αγροκτήματος Τυχερού, που  έχει καταστήσει αποτρεπτικές τις καλλιέργειες. Από τη διεξοδική συζήτηση που έγινε επί του συγκεκριμένου θέματος, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να υλοποιηθεί ένα μεγάλο έργο αποστράγγισης στην περιοχή, έργο το οποίο αποτελεί γραπτή δέσμευση του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία. Επιπλέον, συνομολογήθηκε η ανάγκη συντήρησης, εκσυγχρονισμού και επέκτασης των υπαρχόντων δικτύων, τα οποία, λόγω της πρωτόγονης λειτουργίας τους που απαιτεί άντληση με κατανάλωση ρεύματος ή καυσίμων, έχουν υπέρογκο κόστος λειτουργίας.

Η περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ στον Έβρο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο χωριό Πέπλος, όπου συνομίλησε με κατοίκους και άκουσε τα προβλήματά τους.

Τον κ. Κατσιμίγα συνόδευαν στις παραπάνω επισκέψεις οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έβρου Νίκος Αργυρίου, Γιώργος Δαλαμπίρας, Σπύρος Δέδογλου, Μπάμπης Καζάκης, Ελίζα Καλέση, Μαρία Καμπαρμούση, Κώστας Κυργιαλάνης, Ελένη Παπαχρήστου, Γιάννης Στράκος και Σοφία Τερζή.

 

Προηγούμενο άρθροΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΝΗΜΗΣ – «Αναμνήσεις με πολλά κουκούτσια» – ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΥΠΡΙΟΥ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥ
Επόμενο άρθροΈνωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Και Συναφών Επαγγελμάτων: “Η Εστίαση δεν αντέχει αλλο”