Φέτος, όπως κάθε χρόνο, με λαμπρότητα οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου τίμησαν την γιορτή του Κάστρου.

Κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα, την Κυριακή της Πεντηκοστής, οι πιστοί συγκεντρώνονται στο Κάστρο για να λειτουργηθούν στην Εκκλησία του Σωτήρος Χριστού και στη συνέχεια να λιτανεύσουν τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας μέχρι το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Η λιτανεία που πραγματοποιήθηκε επαναφέρει στη μνήμη της σύγχρονης πόλης του Διδυμότειχου τη διάσωση του Κάστρου τους, την ημέρα της Πεντηκοστής του 1205, όταν οι Φράγκοι και οι Κομάνοι ήταν έτοιμοι να το καταλάβουν.

Στις εκδηλώσεις του Κάστρου στο Διδυμότειχο παρέστη ο υποψήφιος Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική συμμαχία Μενέλαος Μαλτέζος.

Χθες και σήμερα ο κ. Μαλτέζος, πραγματοποίησε περιοδεία σε χωριά της δημοτικής ενότητας Μεταξάδων ( Ελληνοχώρι, Ελαφοχώρι , Λάδη , Πολιά, Μεταξάδες, Αλεποχώρι, Δόξα, Χιονάδες, Παλιούρι, Κυανή) και παρευρέθηκε στη γιορτή που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυανής όπου συζητήθηκαν με τους κατοίκους:

Η υπογειοποίηση της άρδευσης στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου

Ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση νέων φαινομένων της κλιματικής αλλαγής όπως η ανομβρία

Το δημογραφικό πρόβλημα των χωριών του Έβρου

Το πλαφόν για τους βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση ΤΕΕ: «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο», Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, με την Υποστήριξη του ΙΕΝΕ
Επόμενο άρθροΚώστας Χατζηκωνσταντίνου: “Περίεργη χρονιά, οι ανταγωνίστριες χώρες ανακάμπτουν”