Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα την Τετάρτη 17-2-21 συνεδριάζει το ΔΣ, χωρίς προς το παρόν, να περιλαμβάνει ως θέμα την ενημέρωση για τις καταστροφικές πλημμύρες στο Δήμο μας. Από την πλευρά μας καταθέσαμε αίτημα ενημέρωσης για τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, για την καταγραφή των ζημιών, τον σχεδιασμό αποκατάστασης καθώς και για τα αποτελέσματα των επισκέψεων των κυβερνητικών κλιμακίων.

Καταθέσαμε επίσης αίτημα συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης του ζητήματος μεταφοράς του περιφερειακού Γραφείου Ασύλου από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα, ζητώντας να πάρει θέση το ΔΣ.

Επιπλέον καταθέσαμε αίτημα να συζητηθεί εκτός ημερήσιας το αίτημα των εργαζομένων ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών, ένα ζήτημα που απασχολεί από το Μάιο του 2020. Εδώ και 9 μήνες αυθαίρετης επιβολής αυξημένου ωραρίου (40 ωρών εβδομαδιαίως) στους εργαζόμενους ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών το πρόβλημα παραμένει.
Παρότι ακολουθήθηκε όλη η γραφειοκρατική διαδικασία που επιβεβαιώνει ότι πρέπει να εφαρμοστεί το 30ωρο και για τους εργαζόμενους του ΕΣΠΑ η διοίκηση του Πολυκοινωνικού και του Δήμου δεν εφαρμόζουν το νόμο. Αποδεικνύουν πόσο επιλεκτικοί είναι ειδικά όταν αφορά σε δικαιώματα εργαζομένων. Αποδεικνύουν πως ακολουθούν το δόγμα «κάνω ό,τι θέλω γιατί έτσι με βολεύει χωρίς να λογαριάζω τίποτα ».

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στο ΔΣ του Πολυκοινωνικού καταψηφίσαμε από τον Μάιο του 2020 την επέκταση του ωραρίου και από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε το θέμα με ανακοινώσεις και ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο. (Επισυνάπτουμε παρακάτω τα σχετικά κείμενα). Σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΣΠΑ επαναφέρουν το αίτημά τους προς τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Αυτό το αίτημα καταθέσαμε προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αλεξανδρούπολη 14-2-21

 

Προηγούμενο άρθροΚανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΑναγνωρίζει η Κυβέρνηση ύπαρξη «εθνικής μειονότητας» στην Ελλάδα;;;