Ο Εθνικός Ποδηλάτες Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Νευρολογικη Κλινική και την HelMSIC(ελληνική επιτροπή διεθνών σχέσεων φοιτητων ιατρικης) διοργανώνει την Παρασκευη 22 ΣΕΠ στις 18:30 εμπρός απο το Δημαρχειο, Ποδηλατοβόλτα μέσα στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άνοιας.
Στο χώρο του Δημαρχείου μέλη της Πανεπιστημιακης Νευρολογικης Κλινικης θα διενεργουν ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΜΝΗΜΗΣ καθως και θα μπορειτε να ενημερωθειτε για την ΑΝΟΙΑ.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για τους ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ:
Απαραίτητο να έχουμε: Κράνος, Φώτα (εμπρός-πίσω) ή φωσφοριζέ γιλέκο,

-Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κάθε ποδηλάτης θεωρείται ότι είναι σε προσωπική διαδρομή και πρέπει να οδηγεί σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να τηρεί όλα τα σήματα κυκλοφορίας.

-Δεν προσπερνάμε ποτέ τον ποδηλάτη οδηγό, δεν οδηγούμε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και δεν κάνουμε ποτέ επίδειξη ποδηλατικών-οδηγικών ικανοτήτων.

-Όλοι οι συμμετέχοντες αποδέχονται πλήρως την ευθύνη των πράξεων και παραλείψεων τους και συμμετέχουν με πλήρη γνώση των πιθανών κινδύνων.

-Σε κάθε συνάντηση μπορούν να πάρουν μέρος ενήλικες και οι ανήλικοι απαραίτητα με συνοδό.

-Κινούμαστε πάντα στη μία λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς να εμποδίζουμε την κυκλοφορία εκτός αν δεν υπάρχει άλλη λωρίδα.Προσπαθούμε να είμαστε στοιχισμένοι σε 2αδες ή 3αδες και με μικρές αποστάσεις,στα φανάρια είμαστε όλοι μαζεμένοι και δεν κάνουμε προσπεράσεις ή ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

-Για την ομαλή διεξαγωγή της βόλτας συμμετέχουμε όλοι ενεργά (κλείνοντας διασταυρώσεις, μιλώντας υπομονετικά στους οδηγούς που περιμένουν, βοηθώντας τους πιο αδύναμους ποδηλάτες)

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Ρίζος: «Αποκατάσταση αλήθειας για την κατάσταση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον νομό Έβρου»
Επόμενο άρθροΠαύλος Α. Μιχαηλίδης: “Ανίκανη η δημοτική αρχή να διαχειριστεί το ζήτημα των αδεσπότων στην Αλεξανδρούπολη”