Είναι σαφές ότι οι παντός επιστητού κύριοι της ΠΟΕΔΗΝ (άλλοτε λοιμοξιωλόγοι της δήθεν χολέρας, άλλοτε ειδικοί επί των εμβολίων ιλαράς, άλλοτε ακτινοθεραπευτές) ενοχλούνται σφόδρα που το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου κατόρθωσε αυτό που επί σειρά ετών επί προηγουμένων Διοικήσεων και Υπουργών εμφανιζόταν αδύνατο:

 

  • Να τετραπλασιάσει τον αριθμό των ακτινοθεραπευτών που από 1 έγιναν 4 (προσλήγθηκαν 2 επιμελητές ΕΣΥ και 1 μέλος ΔΕΠ)
  • Να διπλασιάσει τους ακτινοθεραπευτές που από 2 έγιναν 4 (προσλήφθηκαν 2 μέσω ΑΣΕΠ)
  • Να διπλασιάσει τους τεχνολόγους ακτινολογίας από 2 έγιναν 4
  • Να εκπληρώσει μέσα σε 1 χρόνο όλα τα προααπαιτούμενα και να εγκαταστήσει το πιο σύγχρονο γραμμικό επιταχυντή στο νοσοκομείο μας

 

Δεν μπορούν να το χωνέψουν πως το κατόρθωσε ο «ανίκανος» κατ’ αυτούς διοικητής και Υπουργός, έτσι ξαναμασάνε τα ίδια ψεύδη όπως τον περασμένο Αύγουστο (τα οποία απάντησε τόσο η ακτινοθεραπευτική εταιρεία, όσο και ο καθηγητής κ. Κουκουράκης, όσο και η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ε.), ότι δήθεν πετάχτηκε ή αγνοείται ο παλιός γραμμικός επιταχυντής. Να τους θυμίσουμε μόνο το παλιό μηχάνημα λόγω συνεχών προβλημάτων και επισκευών λειτουργούσε 8 μήνες το χρόνο, χωρίς να προσφέρει το θεραπευτικό αποτέλεσμα που επιβάλει η σύγχρονη επιστήμη. Η δαπάνη συνεχών επισκευών του ήταν δυσανάλογη με το όφελος που προσέφερε και έτσι μετά από την προτροπή της επιβλέπουσας το όλο έργο επιστημονικής εταιρείας «Ελληνική Ακτινοθεραπευτική Ογκολογική Εταιρεία» αποφασίστηκε η αποσυναρμολόγησή του και η διάθεση των εξαρτημάτων του ως ανταλλακτικών στα νοσοκομεία Θεαγένειο και Ρίο που έχουν παρόμοιο μηχάνημα.

 

Είναι βέβαιο ότι αν κρατούσαμε το παλιό μηχάνημα οι ίδιοι κύριοι θα μας εγκαλούσαν για περιττή δαπάνη και για μη σύγχρονη θεραπεία των ογκολογικών ασθενών. Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου, έχοντας εξοικονομήσει χρήματα από την άσκοπη συντήρηση ενός μηχανήματος που ξεπέρασε την ημερομηνία λήξεώς του, αποφάσισε α) την έναρξη και απογευματινής λειτουργίας του γραμμικού επιταχυντή, ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι ασθενείς β) την ένταξη σε ΕΣΠΑ της προμήθειας 2ου σύγχρονου γραμμικού επιταχυντή.

 

Δεν μένουμε μόνο σε ότι κατορθώσαμε, αλλά προχωράμε με σχέδιο και οργάνωση!

 

 

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Προηγούμενο άρθροΗ εορτή της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού και εις πρεσβύτερον χειροτονία στη Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΝοσοκομείο Διδ/χου: Οι κλινικές σε διάλυση, το δε επιστημονικό προσωπικό τους σε πλήρη εξόντωση! Εμπαίζονται οι κάτοικοι του ΒΈβρου ;