Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΕΣ – Έρχεται επίδομα για στρατιωτικούς στον Έβρο

ΠΟΕΣ – Έρχεται επίδομα για στρατιωτικούς στον Έβρο

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος ανταποκρινόμενος στο έγγραφο που έλαβε από την ΠΟΕΣ κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή χαρακτηρίζοντας δίκαιο το αίτημά της για χορήγηση έκτακτης ανταμοιβής στα στελέχη που επιχειρούν στον Έβρο.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί έκακτο επίδομα και στους στρατιωτικούς που επιχείρησαν στον Έβρο. Δείτε την απάντησή του:

Με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ (άρθρα 124 έως και 127) του Μέρους ΣΤ΄ του ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74) μεταρρυθμίστηκε, αναδρομικά από 1-1-2017, το μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο πλαίσιο της αναμόρφωσης και του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις των άρθρων 125 και 127 του ως άνω νόμου ορίζονται οι
βασικοί μισθοί ανά κατηγορία και μισθολογικό κλιμάκιο καθώς και τα προβλεπόμενα επιδόματα των εν λόγω στελεχών.

Επισημαίνεται ότι αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθε φορά με βάση την κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας.

Στο εν λόγω πλαίσιο θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης έκτακτης αμοιβής στα υπηρετούντα στις μεθόριες περιοχές του νομού Έβρου στελέχη των
Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ανάλογα και με τις δημοσιονομικές εξελίξεις που συνδέονται με την κρίση του COVID-19 .

ΠΗΓΗ www.armyvoice.gr

Exit mobile version