Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε – μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Μπόικο Μπορίσοφ στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τη συμφωνία που υπέγραψαν οι υπουργοί Μεταφορών Ελλάδας και Βουλγαρίας, η οποία προβλέπει τη σιδηροδρομική σύνδεση τριών ελληνικών λιμανιών (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης) με τρία βουλγαρικά (Μπουργκάς, Βάρνας και Ρούσε στον Δούναβη), υπό την ονομασία Sea to Sea.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμφώνησε για τη στήριξη της εν λόγω πρωτοβουλίας, με κονδύλια από το Πακέτο Γιούνκερ. Τέλος, αποφασίστηκε συνάντηση τεχνικών ομάδων ώστε τις επόμενες εβδομάδες να γίνουν τα απαραίτητα βήματα.

«Πολύ σημαντική» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη στήριξη που παρείχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη συμφωνία για σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας, συμφωνώντας να υπάρξει χρηματοδότηση από το “πακέτο Γιούνκερ”, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Μπόικο Μπορίσοφ, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Η στήριξη της συμφωνία​ς Ελλάδας-Βουλγαρίας, για τη σιδηροδρομική διασύνδεση «Sea To Sea» ​είναι πολύ σημαντική» έγραψε ο κ. Τσίπρας σε ανάρτηση του στο τουίτερ.

www.tovima.gr

Προηγούμενο άρθροΟικολογική Εταιρεία Έβρου: Η Σαμοθράκη μετά την τελευταία καταστροφή
Επόμενο άρθροΟ προπονητής του Εθνικού Σάκης Παπαράδης στο «Παίζουμε Θράκη»!