Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή 8/12/2017 τίμησε το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη δωρεά του νέου υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή με μια σημαντική επιστημονική εκδήλωση. Το επιστημονικό μέρος της εκδήλωσης κάλυψαν οι εισηγήσεις του κ. Γ.Πισσάκα Προέδρου της Ελληνικής Ακτινοθεραπευτικής Εταιρείας και Συντονιστή Διευθυντή του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, του κ. Μ. Κουκουράκη Καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Δ.Π.Θ. και του Επίκουρου Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Θ.Βορβολάκου. Ο νέος γραμμικός επιταχυντής αφ’ ενός μεν αυξάνει κατά πολύ την επιτυχία της ακτινοθεραπείας, που είναι ένα σπουδαίο όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου και αφ’ ετέρου περιορίζει στο ελάχιστο τις επιπλοκές της.

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Ε. ευχαρίστησε το Ι.Σ.Ν. για την τεράστια προσφορά του στο Νοσοκομείο που δεν περιορίστηκε μόνο στη αγορά και την εγκατάσταση του μηχανήματος, αλλά επεκτάθηκε α) στην ασφαλή και ευχάριστη διαμόρφωση του χώρου της ακτινοθεραπείας, ώστε οι ασθενείς και το προσωπικό να βρίσκονται σε περιβάλλον που βελτιώνει την ψυχολογία τους β) στην εκπαίδευση του προσωπικού (στο εξωτερικό) στις νέες τεχνολογίες γ) στη θέσπιση αυστηρών όρων που «υποχρέωσαν» το Δημόσιο για πρώτη φορά μετά το 2003 στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού: 3 ακτινοθεραπευτών, 2 ακτινοφυσικών και 2 τεχνολόγων ξεπερνώντας τα πολλαπλά εμπόδια των μνημονίων και της έλλειψης πόρων. Το όλο εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία χάρις στη άψογη συνεργασία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Υπουργείου Υγείας, της 4ης Υ.ΠΕ., της Ακτινοθεραπευτικής Εταιρείας, του Καθηγητή κ. Κουκουράκη, του δραστήριου συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Έβρου, της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ε. και του λιγοστού μέχρι χθες προσωπικού του τμήματος.

Παράλληλα ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Ε. παρουσίασε τα σχέδια του Νοσοκομείου για το μέλλον της ακτινοθεραπείας: αγορά νέου αξονικού εξομοιωτή (αναμένεται η τελική έγκριση μέσω ΕΣΠΑ), νέου αξονικού τομογράφου 16 τομών (εντός του 2018 από τον προυπολογισμό του ΠΓΝΑ), δεύτερου γραμμικού επιταχυντή και PET-SCAN (μέσω συμπληρωματικού ΕΣΠΑ), έργα που αποτελούν τα πιο σύγχρονα όπλα στην πάλη κατά του καρκίνου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ 

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Προηγούμενο άρθροΗ Συνθήκη της Λωζάνης είναι “αθάνατη”; (του Δ.Μακροδημόπουλου)
Επόμενο άρθροΜ.Χαρακόπουλος προς Αντιπρόεδρο κυβέρνησης: “Να συσταθεί άμεσα Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη!