Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 17.00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της  Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε η Δωδέκατη Τακτική Καταστατική Γενική Συνέλευση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.

Στη Συνέλευση κλήθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Π.Ο.ΑΣ.Υ  ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και πρόεδρος της Ένωσης Λάρισας κ. ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος,  ο Γ.Γ του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Β/Α Αττικής κ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ορεστιάδας και μέλος   του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ.  ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Π.Ε. Έβρου κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Π.Ε. Έβρου κ. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ Ιωάννης, ο Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Αν. Μακ. και Θράκης Υποστράτηγος κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ Πασχάλης, ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αλεξανδρούπολης  Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΤΣΙΑΡΑΣ Λάμπρος , ο Πρόεδρος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Έβρου ΤΣΙΡΤΣΗΣ Παναγιώτης, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ και πρόεδρος της Ένωσης Θεσ/νίκης κ. ΤΣΑΙΡΙΔΗΣ Θεόδωρος , ο Γ.Γ της   Ένωσης Θεσ/νίκης κ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος και η πρόεδρος της Ένωσης Δράμας κα. ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία.

Η έναρξη των εργασιών άρχισε με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης και συνεχίστηκε με την ενημέρωση για τον διοικητικό απολογισμό από τον Γεν. Γραμματέα κ. ΛΙΤΣΚΑ Νικόλαο και τον οικονομικό απολογισμό από την Ταμία κ. ΔΑΝΙΗΛ Δήμητρα.  Κατόπιν έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ένωσης ΤΟΥΦΑΚΗ Χρήστο για τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους αναφέρθηκε στην ανάγκη σωστής διαχείρισης του προσωπικού από την Διοίκηση και στην ανάγκη   θεσμοθέτησης ενός κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων  ενώ έκανε    αναδρομή στα γεγονότα των συνόρων του ΕΒΡΟΥ με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων. Τέλος αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά την δρομολόγηση κατασκευής του νέου Αστυνομικού μεγάρου. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με   βραβεύσεις  Μελών της Ένωσης  μας που αφυπηρέτησαν πρόσφατα από την Ελληνική Αστυνομία έχοντας πλούσια συμμετοχή   στα  Συνδικαλιστικά δρώμενα της Ένωσης μας   και αυτών που  διακρίθηκαν για εξαίρετες πράξεις που τέλεσαν είτε κατά την ώρα της Υπηρεσίας τους είτε εκτός αυτής δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία τους προς όφελος των Πολιτών.   

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ Αθανάσιος ο οποίος ανέδειξε το έργο της Π.Ο.Α.Σ.Υ. αλλά και τους επόμενους διεκδικητικούς στόχους του συνδικάτου. Τοποθετήσεις έκαναν επίσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Π.Ε. Έβρου κ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Π.Ε. Έβρου κ. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ Ιωάννης, ο Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Αν. Μακ. και Θράκης Υποστράτηγος κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ  Πασχάλης και ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αλεξανδρούπολης  Αστυνομικός Διευθυντής  κ. ΤΣΙΑΡΑΣ Λάμπρος, ο Πρόεδρος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Έβρου κ. ΤΣΙΡΤΣΗΣ Παναγιώτης, ο πρόεδρος της  Ένωσης  Θεσ/νίκης κ. ΤΣΑΙΡΙΔΗΣ Θεόδωρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ορεστιάδας κ. ΑΚΙΔΗΣ Ηλίας  και η πρόεδρος της Ένωσης Δράμας κα ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία.

Τέλος για πρώτη φορά βραβεύτηκαν τα τέκνα των μελών μας που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις της εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το προηγούμενο εκπαιδευτικό έτος δίνοντάς τους και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.  

 Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης ενέκρινε μετά από ψηφοφορία ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό καθώς επίσης το ψήφισμα της Ένωσής μας. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Τουφάκης Χρήστος
Ο Γενικός Γραμματέας Λίτσκας Νικόλαος

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφερειακή Σύνθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου 
Επόμενο άρθροΤο μήνυμα του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών και Δασοπονίας