Μετά το κάλεσμα του κτηνοτροφικού και αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση κτηνοτρόφων και αγροτών του Έβρου.
Αναλύθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά και την ψήφιση των προαπαιτούμενων στην βουλή σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Η κατάσταση των αναχωμάτων που παραμένουν ανοιχτά μετά τις πλημμύρες του περασμένου χειμώνα, καθώς και όλες οι εξελίξεις σε ότι αφορά την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Διδυμοτείχου Καμπρούδης Αξιώτης, ο πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Σουφλίου Μαλτεπιώτης Αθανάσιος, ο πρόεδρος του ΑΚΕΛ Τσιομπανίδης Βάκης και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων “Χρυσή Αυγή” & “Το ποτάμι”. Επιστολή συμπαράστασης απέστειλε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Έβρου Λάζαρος Κιτσικίδης που βρισκόταν εκτός πόλης.

agro1

Τέθηκάν σε ψηφοφορία και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω :
1. Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 συγκέντρωση των αγροτικών μηχανημάτων στις κεντρικές πλατείες των οικισμών.
2. Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 μετακίνηση των αγροτικών μηχανημάτων από τα σημεία συγκέντρωσης προς το τελωνείο των Κήπων και αποκλεισμός της διέλευσης φορτηγών αυτοκινήτων (δεν θα επηρεαστεί από την κινητοποίηση η διέλευση ΙΧ και λεωφορείων).
3. Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ήμερα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, παράταξη των αγροτικών μηχανημάτων έξω από εκλογικά τμήματα.
4. Στο χρονικό διάστημα έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου συναντήσεις ενημέρωσης με τους εκπροσώπους των κομμάτων.
5. Στο χρονικό διάστημα έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο των πολιτών του Έβρου.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία και συνεννόηση με την Πανελλήνια συντονιστική επιτροπή αγροτών.
Στις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες θα πραγματοποιηθούν ανάλογα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Προηγούμενο άρθροΤι δείχνουν όλες οι νέες δημοσκοπήσεις (Πίνακες)
Επόμενο άρθροΈγινε η κλήρωση της Γ’ Εθνικής του μπάσκετ