Η βάση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, παράγοντας αποσταθεροποίησης της Θράκης.

Η Θράκη, όπως και η Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσουν παράγοντα σταθεροποίησης και συνεργασίας αντί για την αποσταθεροποίηση που έχει δημιουργηθεί σήμερα με την αδέξια κυβέρνηση του Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βαπτίσει τις πολιτικές δουλείες που αναλαμβάνει, ως ενέργειες σταθερότητας και περήφανης Εξωτερικής Πολιτική.
Ήδη σήμερα δήλωσε: “πρέπει να είμαστε δημιουργικοί όσον αφορά στην εξεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης, προκειμένου να στηρίξουμε τις αμυντικές μας δαπάνες. Δεν αρκεί να βασιζόμαστε μόνο στους εθνικούς προϋπολογισμούς, όπως κάναμε μέχρι σήμερα…” και “
συναντιόμαστε σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων. Σε μια εποχή που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο απρόκλητης επιθετικότητας”.

Κύριε Πρωθυπουργέ, “πρόκληση” θα ήταν πως θα σταματήσετε τον πόλεμο και όχι πως θα τον συνεχίσετε.
Είναι ενδεικτικό ότι η κυβέρνηση αυτή οδηγεί την χώρα σε αβέβαιες συμμαχίες και σίγουρα σε επικίνδυνες  ατραπούς. Οδηγεί την χώρα στην μία ή την άλλη πλευρά, χωρίς κανένα αντισταθμιστικό (πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό) όφελος.

  • Η μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων εξοπλισμών για την Ουκρανία, βάζει την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης στο στόχαστρο των Ρωσικών ένοπλων δυνάμεων, που με δηλώσεις το μνημονεύουν.
  • Η μεταφορά των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις υποδομές της Θράκης και ιδιαίτερα στον νομό του Έβρου, που δεν είναι προετοιμασμένος για τέτοιους σκοπούς. Ήδη ο κάθετος άξονας Αρδάνιο-Ορμένιο, υπέστη τεράστιες ζημιές λόγω αυτής της κινητικότητας.
  • Η χρησιμοποίηση δε, του σιδηρόδρομου Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο επέφερε μεγάλες φθορές στο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο είναι (προφανώς) απαρχαιωμένο.
  • Η παρουσία του ΝΑΤΟ στην Θράκη, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους και ήδη διαφαίνονται οι αρνητικές επιπτώσεις στα ήδη ελάχιστα ποσοστά ανάπτυξη της.
  • Είναι παραμύθι ότι η εκβάθυνση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιείται για την περαιτέρω ανάπτυξη της Θράκης. Μοναδικός στόχος είναι η εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί προς το ΝΑΤΟ.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προτείνει την απομάκρυνση των στρατιωτικών υποδομών από κατοικημένες περιοχές, τουλάχιστον στα 50χλμ.
Η λειτουργία βάσεων των ΗΠΑ, έχει εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο στην Ουκρανία και ως εκ τούτου απέχει πολύ από την αντίληψη περί σταθεροποιητικού παράγοντα στα Βαλκάνια.
Οι αντιλήψεις της Δεξιάς στην χώρα μας έφερναν πάντοτε δεινά. Διχάζουν τους πολίτες για εικονικά διλήμματα και επιδιώκουν μόνο την κερδοφορία επιχειρήσεων, την διαιώνιση του πελατειακού κράτους που έστησαν, χωρίς να τους απασχολεί η ζωή των πολιτών.
Ο κ. Μητσοτάκης και η αναποτελεσματική συντροφιά του, απαιτείται να σταματήσουν άμεσα τον διαγκωνισμό για τον καλύτερο παιδί απέναντι στο ιερατείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

 

Προηγούμενο άρθροΣταύρος Σταυράκογλου: «Η ΤΙΕΔΑ αγόρασε ομπρέλες από το Δασοχώρι Σερρών… Δεν έχουμε εταιρίες στην περιοχή μας;»
Επόμενο άρθροΠλήρης εθνική κυριαρχία και στη Ζουράφα! (γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης)