Την Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της Πράξης «Ενεργειακή Αναβάθμιση Υποδομών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης» μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του ΠΓΝΑ υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγελος Ρούφος.

Η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης αφορά στην παροχή από πλευράς του Δήμου Αλεξανδρούπολης της τεχνικής επάρκειας για την υλοποίηση της πράξης, καθώς το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης δε διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική επάρκεια.

Σκοπός του έργου είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η μείωση των εκπομπών CO2, μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της εγκατάστασης συστήματος τριπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας/ψύξης, της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για την ψύξη των χώρων, την παραγωγή πεπιεσμένου αέρα, την αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών και λαμπτήρων με αντίστοιχα τεχνολογίας LED, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά που υπογράφουμε αυτή την προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το δικό μας νοσοκομείο. Χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να μοιραζόμαστε το ανθρώπινο δυναμικό μας με τις εξειδικευμένες του γνώσεις προκειμένου να συνδράμουμε στην υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου, ενός έργου με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη».

Από τη μεριά του ο κ. Ρούφος ανέφερε σχετικά «Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τις τεχνικές του υπηρεσίες για τη συμπαράσταση προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου γιατί τους λείπει η τεχνική επάρκεια για την υλοποίηση του έργου. Πρόκειται για ένα έργο ενεργειακής αναβάθμισης με συμπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με φυσικό αέριο, που στόχο έχει να καταστήσει το νοσοκομείο μας ενεργειακά αυτόνομο τουλάχιστον κατά 50%. Σκοπός μας να ακολουθήσουν και άλλα έργα που θα εξασφαλίσουν την ενεργειακή του αυτονομία».

Προηγούμενο άρθροΔΕΥΑΑ: Καθαρισμός φρεατίων ομβρίων (βρόχινων) υδάτων στον ποδηλατόδρομο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας
Επόμενο άρθροΕπετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης από τη Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου