Την Δευτέρα 31 Αυγ. Στην Αλεξανδρούπολη στο εργατικό κέντρο πραγματοποιήθηκε προεκλογική σύσκεψη μελών και φίλων του ΚΚΕ με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ  Οργάνωση της εκλογικής μάχης»

Στην εκδήλωση μίλησε η σ. Σούλα Βλισίδου μέλος του γραφείου περιοχής Αν Μακεδονίας και Θράκης η οποία και τόνισε:

Λίγες μόλις βδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό. Για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή:

Να επιλέξει, δηλαδή, ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του, ποιος, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο σκληρότερο μνημόνιο που ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα.

Σκεφτείτε αυτό που δεν το είχατε υποπτευθεί ποτέ πριν από μερικούς μήνες: Κόμματα που τσακώνονται μεταξύ τους, είπαν ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι από τη μια και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την άλλη.

Τι άλλη απόδειξη χρειάζεστε, όσοι και όσες δεν έχετε πειστεί ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα μόνο 2 διαχωριστικές πολιτικές γραμμές, ότι υπάρχει μία ταξική διαχωριστική γραμμή:

`Η με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, ή με την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

`Η με την αστική πολιτική εξουσία ή με την εργατική – λαϊκή εξουσία.

`Η με το ένα μέτωπο, που είναι αντεργατικό, αντιλαϊκό, ανεξάρτητα από ονόματα, συνθήματα, προθέσεις, ή με το μέτωπο, τη συμμαχία της εργατικής τάξης, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων λαϊκών στρωμάτων.

Τα άλλα κόμματα, που ετοιμάζονται προφανώς σε συνεργασία μετά τις εκλογές να κυβερνήσουν, ζητάνε από το λαό να πει ΝΑΙ στη σφαγή των δικαιωμάτων του, στη σφαγή του μισθού και της σύνταξης, στη σφαγή της ασφάλισης, της Παιδείας, της Υγείας.

Να πει ΝΑΙ στη σφαγή της ζωής του, της ζωής των παιδιών του για να μείνει αλώβητη η εξουσία του κεφαλαίου, να ανακάμψουν τα κέρδη των ομίλων.

Στο χέρι μας είναι τις επόμενες βδομάδες να αχρηστεύσουμε, μία προς μία, τις παγίδες που στήνουν. Οπως είναι το νέο ανάχωμα, ο ΣΥΡΙΖΑ 2 του Λαφαζάνη, που υπηρετεί, από άλλο πόστο τώρα, τον ίδιο στόχο, της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ανοίγουμε πλατιά τη συζήτηση με την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, ότι μπορούμε με δυνατό το ΚΚΕ:

— Να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό.

— Να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τις αντιλαϊκές συμφωνίες – μνημόνια.

— Να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους: Την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του.

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ – ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ – ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση. Ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, περνά απαραίτητα από τη συσπείρωση με το ΚΚΕ.

kke-alex1

  • Είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό, ικανή να αξιοποιήσει και να αναπτύξει παραπέρα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού. Η Ελλάδα έχει προϋποθέσεις (βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, ορυκτό πλούτο, ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό) να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός. Και από εκεί να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες. Αυτές οι δυνατότητες άλλοτε περιορίζονται ή στρεβλά αξιοποιούνται, άλλοτε πιο μαζικά υπονομεύονται γιατί υποτάσσονται στο καπιταλιστικό κέρδος, στην ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη, στις δεσμεύσεις της ΕΕ.
  • Η αξιοποίησή τους χρειάζεται τη λύτρωση από τα δεσμά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας – εξουσίας. Είναι η μοναδική πρόταση που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας.
  • Είναι ο μοναδικός δρόμος, που αποτρέπει την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ που στρέφονται σε βάρος των λαών, είναι ο μοναδικός δρόμος για να μην εμπλακούμε στο κουβάρι των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών που τσακώνονται άγρια μεταξύ τους για το πώς θα μοιράσουν τους δρόμους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, δρόμοι που πάντα ήταν στρωμένοι με το αίμα των λαών.
  • Μια τέτοια πορεία ανατροπής δεν θα είναι μοναχική κι αποκομμένη, όπως ισχυρίζονται όλα τ” άλλα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, κινημάτων και χωρών που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο.
Προηγούμενο άρθροΔιαφανείς και νόμιμες αναθέσεις έργων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΕνίσχυση €1,3 εκατ. στους δήμους για καταφύγια αδέσποτων ζώων