Ενόψει της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού και σε συνέχεια σχετικής υπουργικής απόφασης του 2014, πρόκειται να κατασκευαστούν 4 νέοι σταθμοί διοδίων, σε πρώτη φάση, στον οδικό άξονα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εγνατία Οδός προκήρυξε διαγωνισμό για την κατασκευή σταθμών διοδίων σε  Παμβώτιδα, Ιεροπηγή (είσοδος από Αλβανία), Εύζωνοι (είσοδος από Σκόπια) και Μέστη (είσοδος από Τουρκία), ύψους 6,9 εκατ.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2014 αναμένεται να λειτουργήσουν, συνολικά, άλλοι 11, εκ των οποίων οι 6 πάνω στον άξονα. Οι 4 προαναφερθέντες υπολογίζονται την άνοιξη του 2017, οι οποίοι θα προστεθούν στους 7 σταθμούς που λειτουργούν σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει εκκινήσει τη διαδικασία για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του αυτοκινητοδρόμου και των τριών καθέτων σε αυτόν αξόνων, μέσω της σύναψης σύμβασης παραχώρησης για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευσή τους.

Ωστόσο, τα τεύχη δημοπράτησης θα κυκλοφορήσουν σε δεύτερο χρόνο, αφού ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων. Οι τελευταίοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου για να εκδηλώσουν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που εγκρίθηκε, οι δεσμευτικές προσφορές των επενδυτών θα κατατεθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του ίδιου έτους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ (εδώ)

www.metaforespress.gr

Προηγούμενο άρθροΟρκίστηκαν 501 πρωτοετείς Δόκιμοι Αστυφύλακες στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου
Επόμενο άρθροO Νίκος Τσαλικίδης εκλέχτηκε νέος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης