Έως τον Μάρτιο του 2022 αναμένονται 1.700 νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων στους Δήμους όλης της χώρας

Στην περεταίρω στελέχωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), με 1.700 νέα άτομα, πρόκειται να προχωρήσει μέχρι τον Μάρτιο του 2022, το Ελληνικό Δημόσιο.

Είναι γεγονός πως πολλοί Δήμοι της χώρας ενώ αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, αναγκάζονται να προχωρήσουν σε προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να «μπαλώσουν» τα λειτουργικά κενά. Οι συμβάσεις αυτές, τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνούν τους οκτώ μήνες, δημιουργώντας έτσι στους Δήμους μια επαναλαμβανόμενη, πρόσθετη «γραφειοκρατία».

Σύμφωνα λοιπόν, με όσα έχει δηλώσει, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, πολύ σύντομα και συγκεκριμένα μέχρι τον Μάρτιο του 2022, αναμένονται νέοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ που θα αφορούν την πλήρωση 1.700 θέσεων στους ΟΤΑ όλης της χώρας.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν το σύνολο των παραπάνω προσλήψεων θα πραγματοποιηθούν με μία ή παραπάνω προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, το σίγουρο είναι πως από τις 1.700 θέσεις εργασίας, οι 1.000 προορίζονται για Μηχανικούς που θα τοποθετηθούν στις Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων και τις ΥΔΟΜ.

Οι υπόλοιπες 700 προσλήψεις στου Δήμους όλης της χώρας αναμένεται να καλυφθούν από υπαλλήλους διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

Στα «σκαριά» και 1.163 μόνιμες προσλήψεις σε υπουργεία

Νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να ανοίξουν στον Δημόσιο Τομέα το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, αναμένεται η πρόσληψη 1.163 νέων δημοσίων υπαλλήλων, μέσω ΑΣΕΠ, στο υπουργείο Παιδείας, στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πιο συγκεκριμένα, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται αυτή την στιγμή την  προκήρυξη που θα αφορά την πλήρωση 277 θέσεων, σε διάφορους φορείς του υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για θέσεις εργασίας στο ίδιο το υπουργείο, την ΕΘΕΑ, την ΠΔΕ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε Δημόσια Πανεπιστήμια. Στην ίδια προκήρυξη θα υπάρχουν και θέσεις για την Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Παράλληλα, σε σειρά προτεραιότητας, για αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο, βρίσκεται και η προκήρυξη 9Κ/2021 του ΑΣΕΠ που θα αφορά την πρόσληψη 416 ατόμων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η προκήρυξη αυτή θα αφορά την πρόσληψη ατόμων, κατηγορίας ΔΕ, στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας.

Τέλος, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται και νέα προκήρυξη για το υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που θα αφορά την πλήρωση 470 θέσεων, κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ.

Ταυτόχρονα ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την προκήρυξη 8Κ/2021 του ΑΣΕΠ που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, 120 θέσεων τακτικού προσωπικού στις Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιά  του υπουργείο Δικαιοσύνης και στον ΟΑΕΔ. (Δείτε ΕΔΩ όλα τα πτυχία που γίνονται δεκτά στην προκήρυξη 8Κ/2021 του ΑΣΕΠ)

ΠΗΓΗ www.alfavita.gr

Προηγούμενο άρθροΆγιος Νικόλαος: Το «πλωτό» μοναστήρι στην Ξάνθη με τη μοναδική ομορφιά
Επόμενο άρθροΚΚΕ: «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»