Προσφορά ειδικού υπηρεσιακού εξοπλισμού στην Ελληνική Αστυνομία από τον Όμιλο FF GROUP

Στην τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης

O εξοπλισμός διατέθηκε στους αστυνομικούς των ειδικών ομάδων των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, που επιχειρούν στα σύνορα του Έβρου

Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε χθες (9-9-2018) το απόγευμα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ειδικό υπηρεσιακό εξοπλισμό, ο οποίος είναι πρόσφορα του Ομίλου FF GROUP.

Πρόκειται για περισσότερα από 1.200 είδη ένδυσης και υπόδησης, τα οποία  διατέθηκαν στους αστυνομικούς των ειδικών ομάδων των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, που επιχειρούν στα σύνορα του Έβρου.

Τον ειδικό υπηρεσιακό εξοπλισμό παρέλαβαν συμβολικά χθες η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Διευθυντής Ασφαλείας και Διοικητικών Υπηρεσιών του Ομίλου FF GROUP, Νίκος Σάκκος.

Παρέστησαν ακόμα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κουτούζος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης Συριτούδης, Αξιωματικοί των δύο Διευθύνσεων Αστυνομίας και οι αστυνομικοί των ειδικών ομάδων των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, καθώς και εκπρόσωπος της εταιρίας που προσέφερε τον εξοπλισμό.

Παρευρέθηκαν, επίσης, Πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και Συνοριακών Φυλάκων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, κατά ο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην σημερινή εκδήλωση.

Κύρια Αντιστράτηγε είναι ευχάριστη στιγμή σήμερα, που η Ελληνική Αστυνομία υποδέχεται εδώ στον ακριτικό Έβρο και συγκεκριμένα την Αλεξανδρούπολη τους εκπροσώπους του Ομίλου FF GROUP.

Η σημερινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αποδεικνύει και αναδεικνύει την αξία της προσφοράς.

Μιας προσφοράς για τους άνδρες που υπηρετούν στις ειδικές ομάδες των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου, οι οποίοι σε καθημερινή βάση, με ιδιαίτερο ζήλο, αυτοθυσία και πολλές αντιξοότητες, επιχειρούν στα Σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία και επέκταση στα σύνορα της Ευρώπης, με σκοπό την πάταξη των κυκλωμάτων που διακινούν μη νόμιμους μετανάστες.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το έργο που επιτελούν αυτές οι ειδικές ομάδες αστυνομικών είναι πολύ σημαντικό, ενώ οι συνθήκες και τα ωράρια κάτω από τα οποία εργάζονται είναι αντίξοες και εξοντωτικά αντίστοιχα.

Πρωταρχική ανάγκη των αστυνομικών που επανδρώνουν αυτές τις ομάδες  είναι η συνεχής ενίσχυση και αναβάθμιση του υπηρεσιακού τους εξοπλισμού και κατ’ επέκταση  των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων.

Την ανάγκη αυτή αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε επαφή με τους άνδρες των ειδικών ομάδων, η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Περιττό να πω ότι η ανταπόκριση της για την αναβάθμιση του εξοπλισμού των ομάδων ήταν άμεση.

Ευχαριστούμε πολύ κα Αντιστράτηγε για την συμβολή σας στη σημερινή Δωρεά, καθώς επίσης και για την συνολική προσφορά σας όλα αυτά τα χρόνια στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Βέβαια σήμερα δεν θα βρισκόμασταν στην ευχάριστη θέση να παραλαμβάνουμε περισσότερα από 1200 τεμάχια ειδικού υπηρεσιακού υλικού ένδυσης και υπόδησης, αν δεν ήταν εξίσου άμεση η ανταπόκριση και η διάθεση για προσφορά από τον όμιλο FF GROUP.

Με την συγκεκριμένη δωρεά, αποδεικνύετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για την δύσκολη και υπεύθυνη αποστολή που καλείται να επιτελέσει η Ελληνική Αστυνομία στον ακριτικό μας Έβρο.

Σας ευχαριστούμε πολύ που στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η εταιρία σας δώρισε ανιδιοτελώς στην Ελληνική Αστυνομία τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, ο οποίος θα την βοηθήσει να ανταποκριθεί πραγματικά στις δύσκολες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει.

Η προσφορά σας πραγματικά γίνεται αποδεκτή από μέρους μας με μεγάλη χαρά και να είστε βέβαιοι ότι ο εξοπλισμός θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Στη συνέχεια η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, κατά το χαιρετισμός της επισήμανε:

«Δε χωράει καμία αμφιβολία πως οποιαδήποτε Υπηρεσία οπωσδήποτε φορέας, πολλώ δε μάλλον ένας Οργανισμός  με την πολυπλοκότητα και τη σπουδαιότητα του έργου  και την αδιάλειπτη λειτουργία, όπως η Ελληνική Αστυνομία, εκτός από την επαγγελματική επάρκεια, το ζήλο, τη συνεχή προσπάθεια  και ενίοτε την αυτοθυσία του προσωπικού του χρειάζεται, επιπλέον, ορισμένα βασικά εφόδια, για να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στην σημαντική εθνική και κοινωνική του αποστολή.

Οφείλουμε, λοιπόν, ως στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι σ’ αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή Ασφαλείας και Διοικητικών Υπηρεσιών του Ομίλου FF Group κ. Νίκο Σάκκο, ο οποίος βρίσκεται εδώ, μαζί μας, να του εκφράσουμε την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη μας καθώς η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά στο ηθικό του προσωπικού του Σώματος ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του και να τον διαβεβαιώσουμε πως η χρήση και η αξιοποίηση υπηρεσιακού υλικού που προσφέρεται από τον εν λόγω Όμιλο στην Ελληνική Αστυνομία θα μετατραπεί σε προσφορά προς την κοινωνία και τον πολίτη.»

Ακολούθως, ο Διευθυντής Ασφαλείας και Διοικητικών Υπηρεσιών της εταιρίας FF GROUP Νίκος Σάκκος, κατά το χαιρετισμό του ανέφερε:

«Καλησπέρα σας, ονομάζομαι Σάκος Νίκος και εκπροσωπώ με την ιδιότητα του Διευθυντή Ασφαλείας και Διοικητικών Υπηρεσιών τον Όμιλο FFGROUP.

Θα μου επιτρέψετε αρχικά να μεταφέρω ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια της Διοίκησης του Ομίλου και της οικογένειας Κουτσολιούτσου προς όλους εσάς, τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που μας κάνετε υπερήφανους καθημερινά, προσφέροντας μας το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας.

 Μια πρωτοβουλία της Στρατηγού κυρίας Τσιριγώτη υλοποιήθηκε με την συμβολή μας και αυτό μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά, καθώς για τον Όμιλό μας τέτοιου είδους πράξεις γενναιοδωρίας είναι που αποδεικνύουν την ανιδιοτέλεια και την έμπρακτη συμπαράσταση στην σημερινή εποχή.

Να είστε υπερήφανοι που έχετε τέτοιους Ανώτατους Αξιωματικούς, όπως την Στρατηγό κα Τσιριγώτη, τον Υποστράτηγο κ. Μενεξίδη και πολλούς άλλους, καθώς και τα Σωματεία σας, που σας σκέφτονται καθημερινά και αφουγκράζονται την αγωνία, τις ανησυχίες και τον όποιο φόβο σας, προσπαθώντας να διευκολύνουν τις υπηρεσιακές σας συνθήκες και να προασπιστούν τα δικαιώματα σας.

Εσείς είστε οι αφανείς ήρωες που με τις προσωπικές σας θυσίες και κάτω από δύσκολες συνθήκες επιτελείτε με ευσυνειδησία το καθήκον σας.

Να γνωρίζετε ότι η σκέψη μας είναι μαζί σας και τα «ευχαριστώ» αμέτρητα προς όλους εσάς. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας και θα προσπαθήσουμε μελλοντικά να καλύψουμε και άλλες ανάγκες σας.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για την τόσο ζεστή και συγκινητική υποδοχή.»

Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε απονομή τιμητικών πλακετών και αναμνηστικών δώρων από την Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων στο Διευθυντή Ασφαλείας και Διοικητικών Υπηρεσιών της εταιρίας FF GROUP και από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Προηγούμενο άρθροΠρόταση δημιουργίας σύγχρονου Αλιευτικού Καταφυγίου στο λιμανάκι του Μαΐστρου
Επόμενο άρθροΑνοίγει τις πύλες της , την Τετάρτη 12-9-2018 , η 23η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών