Πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

 

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

*10:30 Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας καλεί τους μικρούς μας φίλους στο σπιτάκι του στο Πάρκο…Ελάτε να φτιάξουμε μαζί μια τεράστια γιρλάντα από ανακυκλώσιμα υλικά!

 

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου

*10:30 Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας καλεί τους μικρούς μας φίλους στο σπιτάκι του στο Πάρκο… Ελάτε να φτιάξουμε μαζί γούρια από υλικά του δάσους και όχι μόνο!

 

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 

* 10:00 – 12:00 Οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης & οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους επισκέπτονται το Πάρκο μας!  Πολλές ευχάριστες εκπλήξεις τους περιμένουν & γιορτινές χειροτεχνίες παρέα με την εκπαιδευτικό κ. Βασιλειάδου.

* 18:00-20:30 Το Εκκλησιαστικό Μουσείο μας περιμένει στο σπιτάκι των Μουσείων στο Πάρκο με τις πιο γιορτινές δράσεις του … ενώ στη κεντρική σκηνή θα προβάλλονται εικόνες που θα μας ταξιδέψουν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα των άγιων αυτών ημερών!

*20:30 Μουσική on stage και η γιορτινή διάθεση στα ύψη !

*21:10 Με ένα χορευτικό έκπληξη μας ξεσηκώνουν οι κοπέλες του πολιτιστικού συλλόγου Ευ Ζην και ανεβαίνουν στη κεντρική σκηνή του Πάρκου με ένταση γιορτινή!

 

Παράλληλες δράσεις :

*18:30 – 23:00 Προβολή εορταστικού 3D Mapping στη πρόσοψη του Δημαρχείου , ελάτε να στολίσουμε τις καρδιές μας με όμορφες εικόνες & με τρόπο μοναδικό!!! 

* 18:00 -20:00  Το Δ.Π.Θ καλεί τους μικρούς μας φίλους σε ένα παιχνίδι φαντασίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου η αφήγηση παραμυθιού γίνεται με τρόπο μοναδικό !’’ Ο μικρός Κοκκινολαίμης ‘’ (συντονίστρια κ. Μωυσιάδου)

 

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

*9:30-13:00 Τα ξωτικά σας περιμένουν με χαρά για να φτιάξετε όμορφες καρτούλες! Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού να δημιουργήσουμε!

*10:00-13:30 Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους  στο σπιτάκι τους στο Πάρκο να σχηματίσουμε ένα δέντρο από τις δικές μας στιγμές ! Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί με το έπαθλο του διαγωνισμού που θα είναι , τι άλλο?  Μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή!  

* 17:00 – 21:00 Ελάτε να γράψουμε γράμμα στον Αγ. Βασίλη !! Στο σπιτάκι των εκπαιδευτικών του A’ Παιδικού σταθμού καλούν όλα τα παιδιά στη παρέα τους!

*19:00 Η μουσική μπάντα ‘’Αποτυπώματα’’ μας βάζει δυναμικά στο κέφι ανεβαίνοντας στην κεντρική σκηνή του Πάρκου!

 

Παράλληλες δράσεις :

* 11:30 Στο κλειστό Γυμναστήριο ‘’Μιχάλης Παρασκευόπουλος’’, το τμήμα της Ρυθμικής Γυμναστικής  του Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ μας καλεί όλους σε μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση διαφορετική από τις άλλες ! Η παράσταση με τίτλο : ‘’Χριστούγεννα με τον Καρυοθραύστη‘’ θα μας ταξιδεύσει σε κόσμους μαγικούς! (είσοδος ελεύθερη)

*11:00-13:00 Το Δ.Π.Θ με την ομάδα των εκπαιδευτικών και των φοιτητών καλεί τους μικρούς μας φίλους στη Δημοτική σε ένα παιχνίδι φαντασίας όπου η αφήγηση παραμυθιού γίνεται με τρόπο μοναδικό! ‘’Το χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα ‘’ (συντονίστρια κ. Πάνου).

*18:30 – 23:00 Προβολή εορταστικού 3D Mapping στη πρόσοψη του Δημαρχείου, ελάτε να στολίσουμε τις καρδιές μας με όμορφες εικόνες & με τρόπο μοναδικό!!! 

 

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

*9:30-13:30 Ελάτε να φτιάξουμε καταπράσινα ελατάκια από μοναδικά υλικά! ! Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού να δημιουργήσουμε!

*10:00-13:30 Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους φίλους στο σπιτάκι τους στο Πάρκο, να σχηματίσουμε ένα δέντρο από τις δικές μας στιγμές! Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί με το έπαθλο του διαγωνισμού που θα είναι , τι άλλο?  Μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή!  

* 11:00 Το Εθνολογικό Μουσείο καλεί τους μικρούς μας φίλους  για να φτιάξουμε παρέα παραδοσιακά στολίδια!! Ελάτε να δημιουργήσουμε τα πιο όμορφα στολίδια!!

* 17:00 – 21:00 Απόψε τα ξωτικά σε cd για να στολίσετε το δωμάτιό σας! Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού να δημιουργήσουμε!

*19:00 «ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ» και στείλουμε μαζί το δικό μας ιπτάμενο φαναράκι ψηλά στον γιορτινό ουρανό ! Σίγουρα τα αστέρια αυτές τις μέρες είναι έτοιμα να ακούσουν και  να πραγματοποιήσουν την ευχήσου. Ας αφήσουμε όλοι μαζί τα φωτισμένα μας φαναράκια σε μια εκδήλωση με πολλές καλλιτεχνικές δράσεις και πολύ μουσική από τον πιο κεφάτο Dj !Μη λείψει κανείς !

 

Παράλληλες δράσεις : 

*11:00-13:00 Το Δ.Π.Θ με την ομάδα των εκπαιδευτικών και των φοιτητών καλεί τους μικρούς μας φίλους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε ένα παιχνίδι φαντασίας όπου η αφήγηση παραμυθιού γίνεται με τρόπο μοναδικό !  ‘’Το χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα ‘’ (συντονίστρια κ.Πάνου)

 

*18:30 – 23:00 Προβολή εορταστικού 3D Mapping στη πρόσοψη του Δημαρχείου , ελάτε να στολίσουμε τις καρδιές μας με όμορφες εικόνες&  με τρόπο μοναδικό!!! 

*Στα πλαίσια του εορτασμού της Αγ. Αναστασίας στη Μάκρη , η Φιλαρμονική του Δήμου μας  θα δώσει το μουσικό παρόν στη πλατεία της Μάκρης.

 

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

*11:00-13:00 Το Δ.Π.Θ με την ομάδα των εκπαιδευτικών και των φοιτητών καλεί τους μικρούς μας φίλους σε ένα παιχνίδι φαντασίας όπου η αφήγηση παραμυθιού γίνεται με τρόπο μοναδικό ! ‘’Ο κουραμπιές Γιεσγιές ‘’ (συντονίστρια κα Κολίδου).

*17:00-20:30 Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας  καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους στο σπιτάκι τους στο Πάρκο να σχηματίσουμε ένα δέντρο από τις δικές μας στιγμές ! Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί με το έπαθλο του διαγωνισμού που θα είναι, τι άλλο; Μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή!  

 

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου

*9:30-13:30 Ταρανδάκια πάνω σε όμορφα πιατάκια με πον πον & χαρτονάκια μαζί με όλα τα παιδάκια ! Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού να δημιουργήσουμε !

*11:00 – 13 :30 Η χαρούμενη παρέα του πολιτιστικού συλλόγου Ευ Ζην μας καλεί σε γλυκές ιστορίες … ελάτε να φτιάξουμε μαζί τα πιο όμορφα γλυκά σε σχήμα χιονόμπαλας …..μμμμμ ….μυρίζει σοκολάτα!!!

*10:00-13:30 Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας  καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους φίλους στο σπιτάκι τους στο Πάρκο, να σχηματίσουμε ένα δέντρο από τις δικές μας στιγμές ! Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί με το έπαθλο του διαγωνισμού που θα είναι , τι άλλο?  Μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή !  

* 11:00 – 14:00 Στη κεντρική σκηνή ο DJ μας ξεσηκώνει το Πάρκο με τις άκρως εορταστικές χορευτικές μουσικές επιλογές του, ελάτε να ανταλλάξουμε τις ευχές μας παραμονή Χριστουγέννων μετά τη βόλτα σας στην αγορά της πόλης !!!

* 14:00 To Studio Χορού ‘’Dance 4 You’’ έρχεται στη κεντρική σκηνή με τα γιορτινά χορευτικά του! 

*17:00-20:30 Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας  καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους φίλους στο σπιτάκι τους στο Πάρκο, να σχηματίσουμε ένα δέντρο από τις δικές μας στιγμές ! Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί με το έπαθλο του διαγωνισμού που θα είναι , τι άλλο?  Μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή !  

 

Παράλληλη δράση:

*11:00-13:00 Το Δ.Π.Θ με την ομάδα των εκπαιδευτικών και των φοιτητών καλεί τους μικρούς μας φίλους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη , σε ένα παιχνίδι φαντασίας όπου η αφήγηση παραμυθιού γίνεται με τρόπο μοναδικό ! ‘’ Το σκουριασμένο τρίγωνο ‘’(συντονίστρια κα Κουκουρίκου)

*18:00 Πάρτε όλοι τα φαναράκια σας και ελάτε να γίνουμε μια Xριστουγεννιάτικη παρέα !! Να περπατήσουμε στη γιορτινή διαδρομή που οδηγεί στη στολισμένη πλατεία του χωριού Άβαντα!

 

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

*Ας  απολαύσουμε μια χαλαρή βόλτα  στο Πάρκο μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους και ας δημιουργήσουμε στιγμές για  μια ζωή να τις θυμόμαστε… Ας τους χαρίσουμε το χαμόγελο και την αγάπη μας για  ξαναγεννηθεί και η καρδιά μας μαζί με το Χριστό …. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 

*9:30-13:30 Ελάτε να φτιάξουμε φατσούλες επάνω σε γλωσσοπίεστρα για τέλεια δωράκια! Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού να δημιουργήσουμε !

*10:00-13:30 Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους φίλους στο σπιτάκι τους στο Πάρκο, να σχηματίσουμε ένα δέντρο από τις δικές μας στιγμές! Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί με το έπαθλο του διαγωνισμού που θα είναι , τι άλλο?  Μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή! 

*17:00 – 21:00 Καμπανούλες, αστεράκια,  φανταχτερά στολίδια για τα παιδιά ! Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού να δημιουργήσουμε !

*19:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φως και Πνεύμα παρουσιάζει μια καινοτόμα μουσική παράσταση… Ελάτε να τους απολαύσουμε στη κεντρική σκηνή του Πάρκου και να χορέψουμε με τις μελωδίες τους που σίγουρα θα μας ξεσηκώσουν! 

 

Παράλληλες δράσεις:

*11:00-13:00 Το Δ.Π.Θ με την ομάδα των εκπαιδευτικών και των φοιτητών καλεί τους μικρούς μας φίλους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε ένα παιχνίδι φαντασίας όπου η αφήγηση παραμυθιού γίνεται με τρόπο μοναδικό ! ‘’Το ξωτικό των Χριστουγέννων ‘’ (συντονίστρια κα Βαφειάδη)

 

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου

*9:30-13:30 Τα ξωτικά σας περιμένουν για face painting … Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού !!!

*10:00-13:30 Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας  καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους φίλους στο σπιτάκι τους στο Πάρκο, να σχηματίσουμε ένα δέντρο από τις δικές μας στιγμές ! Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί με το έπαθλο του διαγωνισμού που θα είναι , τι άλλο?  Μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή !  

*17:00-21:00 To καράβι των Χριστουγέννων ξεκίνησε για το ταξίδι του…ελάτε να το στολίσουμε! Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού να δημιουργήσουμε !

 

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 

*9:30-13:30 Στολίδια πολύχρωμα παντού ! Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού να δημιουργήσουμε !

*10:00-13:30 & 17:00 – 20:30 Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας  καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους φίλους στο σπιτάκι τους στο Πάρκο, να σχηματίσουμε ένα δέντρο από τις δικές μας στιγμές ! Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί με το έπαθλο του διαγωνισμού που θα είναι , τι άλλο?  Μια σύγχρονη φωτογραφική μηχανή !  

*17:00-21:00 Καμπανούλες μελωδικές σε κάρτες καταπληκτικές! Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού να δημιουργήσουμε !

* 19:00 Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας προβάλλει στη κεντρική σκηνή του Πάρκου εικόνες γεμάτες από τη λάμψη και τη μαγεία των γιορτών !

* 20:00 Η βασίλισσα του πάγου εντυπωσιακή σε ένα Aerial Dance που κόβει την ανάσα… στρέψτε το βλέμμα ψηλά… στη φωτισμένη μπάλα θα φανεί !

 

Παράλληλες δράσεις:

* 17:00-19:00 Το Δ.Π.Θ με την ομάδα των εκπαιδευτικών και των φοιτητών καλεί τους μικρούς μας φίλους Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε ένα παιχνίδι φαντασίας όπου η αφήγηση παραμυθιού γίνεται με τρόπο μοναδικό ! ‘’ 17 Ιστορίες της Πρωτοχρονιάς ‘’ (συντονίστρια κ.Κιηγμά) 

 

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

*9:30-13:30 Ταρανδάκια ετοιμάζονται με όλα τα παιδάκια! Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού να δημιουργήσουμε !

*10:00-13:30 Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας σας καλεί στο Πάρκο τους μικρούς μας φίλους στο Εκπαιδευτικό Φωτογραφικό Εργαστήριο ‘’ Τι κρύβει το μαύρο κουτί? ‘’ Φέρτε μαζί σας ένα άδειο χάρτινο κουτί παπουτσιών και γίνεται φωτογράφοι.. με τρόπο μοναδικό !

*11:00-13:00 Το Δ.Π.Θ με την ομάδα των εκπαιδευτικών και των φοιτητών καλεί τους μικρούς μας φίλους σε ένα παιχνίδι φαντασίας όπου η αφήγηση παραμυθιού γίνεται με τρόπο μοναδικό! ‘’ Το ρουμπίνι των ευχών ‘’ (συντονίστρια κα Βαφειάδη)

*17:00-21:00 Αγιοβασιλάκια κολάζ έκπληξη … Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού να δημιουργήσουμε !

 

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου

Παράλληλες δράσεις :

*9:30-13:30 Ελάτε να φτιάξουμε απίστευτες γιορτινές φατσούλες! Ελάτε στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού να δημιουργήσουμε!

*11:00-13:00 Το Δ.Π.Θ με την ομάδα των εκπαιδευτικών και των φοιτητών καλεί τους μικρούς μας φίλους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη σε ένα παιχνίδι φαντασίας όπου η αφήγηση παραμυθιού γίνεται με τρόπο μοναδικό! ‘’Ο κουραμπιές Γιεσγιές‘’ (συντονίστρια κα Κολίδου).

*17:00-21:00 Η φάτνη του Χριστούλη να στολίσει το δέντρο σας …εδώ στο εργαστήρι των ξωτικών !! Στο σπιτάκι του Α΄ παιδικού σταθμού!! 

 

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου

*11:00 Ανακοίνωση του νικητή από το διαγωνισμό φωτογραφίας που έλαβε χώρα στο Πάρκο μας, από το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ! Ποιος/α θα είναι άραγε ο/η τυχερός? Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί!

*11:00 -13:00 Η Στρατιωτική Μπάντα της 12ης Μεραρχίας Αλεξανδρουπόλεως θα ψάλει τα κάλαντα με το δικό της τρόπο σκορπώντας τις μελωδίες στην πόλη μας από την κεντρική σκηνή του Πάρκου, παραμονή Πρωτοχρονιάς ! Μέσα στη χαρμόσυνη αυτή διάθεση ελάτε να ανταλλάξουμε τις ευχές μας για το Νέο Έτος που καταφτάνει σε λίγες ώρες !

*12:30 Ο σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Έβρου αναβιώνει το γνωστό έθιμο της Θράκης μας ‘’την Καμήλα’’ ! Με αφετηρία τον προαύλιο χώρο της Ακαδημίας , πραγματοποιεί είσοδο στο Πάρκο μας και ακολουθεί γιορτινή πορεία με συνοδεία νταούλι και γκάιντα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας έως τα μαγαζιά της πόλης και το Δημαρχείο !  Ένα δρώμενο που θα ξυπνήσει όμορφες αναμνήσεις στους μεγαλύτερους και πολλά χαμόγελα στα παιδικά προσωπάκια!

 

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020 !!!!! ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ !!! 

Να σας βρει το Νέο Έτος όπως επιθυμείτε και στη βόλτα σας στο Πάρκο να θυμάστε πως οι selfies σας σήμερα θα έχουν ημερομηνία 01/01/2020!!! Happy New Year!!!

 

Σάββατο 04 Ιανουαρίου

*21:00 Βραδιά συναυλίας από το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας  στον εσωτερικό χώρο του Κρατικού Αερολιμένα Δημόκριτος.

 

Καθημερινές Δράσεις εντός του Πάρκου : 

*Ο σύλλογος ΣυνεχίΖΩ καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνα Βασιλειάδου οργανώνουν  τη φιλανθρωπική δράση : 

‘’ ΣυνεχίΖΩ να ΔιαβάΖΩ’’ από 6/12 έως 31/01  στο σπιτάκι του συλλόγου μέσα στο Πάρκο. Φέρτε μας το βιβλίο σας που θέλετε να χαρίσετε γράφοντας και μια ευχή, είναι για καλό σκοπό! Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε νοσοκομεία που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και σε νοσοκομεία παίδων. 

Παράλληλα θα υπάρχει  το γιορτινό bazaar του συλλόγου με κούπες από οικολογικά υλικά !

* Οι ιστιοπλόοι του ΝΟΑ μας μαθαίνουν τα μυστικά της θάλασσας και μας γεμίζουν θετική διάθεση !

* Ο Νομαρχιακός σύλλογος ΑΜΕΑ μας υποδέχεται στο σπιτάκι του και σε ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο bazaar !

*To ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ του Δήμου Αλεξανδρούπολης συγκεντρώνει τρόφιμα για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται την αγάπη μας.

* Χριστουγεννιάτικα bazaar σχολείων & συλλόγων της πόλης μας.

Προηγούμενο άρθροFLY ME TO THE MOON” – “Η Αλεξανδρούπολη σε όλο τον Κόσμο”
Επόμενο άρθροΕκλογή νέων οργάνων Διοίκησης του ΤΕΕ Θράκης