Άρθρο του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ (Προέδρου ΔΣ Ομίλου Εταιρειών Μηχανικής) στο www.militaire.gr

Παρακολουθήσαμε πριν λίγες μέρες άλλη μια αθλιότητα. Ο Τούρκος Υφυπουργός Κιράν ήρθε για να επιθεωρήσει τους “Τούρκους” της Θεσσαλονίκης! και της Θράκης! Ξεκίνησε από το σπίτι του Κεμάλ. Βέβαια ο Κεμάλ γεννήθηκε στη Χρυσαυγή, ένα χωριό κοντά στον Λαγκαδά. Τα χαρακτηριστικά του ήταν καθαρά σλαβικά. Λέγεται ότι ήταν Ντονμέ. Στη συνέχεια ο εν λόγω κύριος απαίτησε να γίνουν τζαμιά στη Θεσσαλονίκη. Απύθμενο θράσος. Δεν έχει περάσει ούτε χρόνος από την ιεροσυλία του σουλτάνου του, να μετατρέψει τον Ιερό Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τζαμί.

Μετά, πήγε στη Θράκη. “Εδέχθη” τους ψευτομουφτήδες, αγνοώντας τους νόμιμους, τις παράνομες τουρκικές οργανώσεις και τους γνωστούς πράκτορες του Προξενείου, που του ζήτησαν περισσότερα χρήματα. Κατηγόρησε ξεδιάντροπα την Ελλάδα ότι δεν τηρεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και σαν πασάς επιθεώρησε το τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο.

Και εμείς τί κάνουμε; Πως τα ανεχόμαστε;

Ανεχτήκαμε τον Ερντογάν, ανεχτήκαμε την γυναίκα του Εμινέ που έφερε στο Προξενείο τρεις βαριές “βαλίτσες”, για τις …ανάγκες, ανεχτήκαμε τον Τσαβούσογλου που νομίζει ότι είναι και έξυπνος.

Φτάνει πια.

1. Τέλος στην ασυδοσία και στην υπονόμευση της Θράκης από Τούρκους και πράκτορες. Απαγόρευση επίσκεψης σε όποιον παραβαίνει τους Ελληνικούς νόμους.

2.Άμεση καταγγελία για την καταστροφή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου καθώς και για την κατάργηση της αυτοδιοίκησης Ίμβρου/Τενέδου. Ο Ερντογάν εκάλεσε τελευταία τους Έλληνες της Πόλης που την … εγκατέλειψαν να ξαναγυρίσουν στον τόπο τους. “Έφυγαν” ισχυρίζεται ο σουλτάνος χωρίς ντροπή. Τα πογκρόμ του Σεπτεμβρίου του ’55, οι εκτοπισμοί του ’64 σε μια μέρα, η αρπαγή των ελληνικών περιουσιών θεωρείται …εγκατάλειψη.

3.Απόλυτη τήρηση των νόμων. Να ερευνηθεί από την Α.Α.Δ.Ε. η ροή μαύρου χρήματος που διακινεί το Τουρκικό Προξενείο. Τηρούνται τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία (τιμολόγια, Δ.Π.Υ.); Φαίνεται ότι τελευταία οι “βαλίτσες” της κας Εμινέ περιορίσθηκαν και οι άθλιοι πράκτορες ζητούν περισσότερα από τον αξιότιμο Κιράν για να εκβιάζουν τους συγχωριανούς τους ή να εξοντώνουν οικονομικά όποιον αντιδρά.

4.Απαγόρευση ομιλιών Τούρκων πολιτικών στα τζαμιά. Περιορισμός του Τουρκικού Προξενείου επακριβώς στα διπλωματικά του καθήκοντα και απαγόρευση περιοδειών προπαγάνδας και εκβιασμού ακόμη και σε μικρά χωριά. Απαγόρευση προσπάθειας εκτουρκισμού Πομάκων και Ρωμά. Απαγόρευση επιβολής μαντήλας σε μικρές Πομάκες με χρήση απειλών ή με πληρωμή.

5.Ενίσχυση παιδείας και πολιτισμού Πομάκων και Ρωμά. Πρίν από 20 χρόνια με την βοήθεια Πομάκων δασκάλων, είχαμε δημιουργήσει τα λεξικά (Ελληνοπομακικό και Πομακοελληνικό), την Γραμματική και το πρώτο Αναγνωστικό. Τα παρουσιάσαμε στον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ενθουσιάστηκε, μας συνεχάρη και …μετέπειτα όρισε την Δραγώνα και την Φραγκιαδάκη, χρηματοδοτώντας τες αφειδώς, για να διδάξουν στα Πομακόπαιδα τα τουρκικά! Αργότερα προτείναμε στην Υπουργό Παιδείας την ίδρυση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Έδρας Πομακικής Γλώσσας και Πολιτισμού με δική μας χρηματοδότηση. Δεν την απεδέχθη η κα Διαμαντοπούλου.

6.Επιτέλους θα πρέπει τα Πολιτικά Κόμματα να σταματήσουν τις “συναλλαγές” με το Προξενείο και τους “γνωστούς νταβατζήδες της μειονότητας”, για ψήφους έναντι “ανταλλαγμάτων”. Είναι όνειδος. Τέρμα πια οι παροχές …καλής θελήσεως και προς Θεού! καμία υποχώρηση στην απαίτηση των Τούρκων για “εκλογή των μουφτήδων”. Η ασυδοσία των ψευτομουφτήδων πρέπει να σταματήσει.

7.Νομίζω ότι επιτέλους αντιληφθήκαμε ότι ο Τούρκος δεν καταλαβαίνει από συνθήκες και δίκαια. Αντιλαμβάνεται μόνο από τη δύναμη. Οφείλουμε όθεν να δημιουργήσουμε πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις για να μην τολμούν να μας παρενοχλούν και εκβιάζουν με casus belli. Τέρμα πια στις δήθεν συμβιβαστικές λύσεις τύπου Σημίτη, Ροζάκη, ΕΛΙΑΜΕΠ και παρομοίων.

8.ΠροσοχήστονΈβρο. Ο Ερντογάν θα επαναλάβει τα περσινά. Να ενισχυθεί η περιοχή προ του Έβρου μέχρι το Δέλτα και βόρεια από τις Καστανιές μέχρι το Ορμένιο. Να αυξηθεί η επιτήρηση σε όλα τα σύνορα. Να μην ξεχνάμε ότι μέσω Βουλγαρίας σχεδίαζαν οι Τούρκοι να μας επιτεθούν, σύμφωνα με το σχέδιο “Βαριοπούλα”.

Τον δρόμο της αξιοπρεπούς αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής μας τον έδειξε ο Υπουργός κ. Δένδιας. Οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε και στη Θράκη μας

Προηγούμενο άρθροΑναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης
Επόμενο άρθροΜιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο Έβρος δεν «πέφτει» με τίποτα!