Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, αργά το βράδυ της Πέμπτης, το Προεδρικό Διάταγμα για την πρόσληψη 2.500 χιλιάδων εποχικών Πυροσβεστών, για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου 2020.Οι προσλήψεις αφορούν το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου έως και 31η Οκτωβρίου.

Στα άξια αναφοράς ότι, οι προσληφθέντες πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δύνανται να επαναπρόσληψης έως πέντε συνεχείς αντιπυρικές περιόδους.

Επίσης, σε άλλη σηματική αλλαγή θα πρέπει,

– Οι υποψήφιοι της Κατηγορίας Α΄ (Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής επικουρούν τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους στα καθήκοντά τους και ιδίως στην αντιμετώπιση συμβάντων, στην πρόληψη-καταστολή πυρκαγιών, στις διασώσεις, στην επάνδρωση Πεζοπόρων και Αερομεταφερόμενων Τμημάτων και στη στελέχωση πυροφυλακίων) να μην έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους και

– οι υποψήφιοι της Κατηγορίας Β΄ (Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής πρέπει να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ΄ κατηγορίας. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων και όταν απαιτείται, επικουρούν και στα λοιπά πυροσβεστικά καθήκοντα της κατηγορίας Α) το 45ο έτος, αντίστοιχα,

 

Βαθμολόγηση κριτηρίων

Για την κατάταξη των υποψηφίων ανά σειρά επιτυχίας, λαμβάνονται υπόψη από την Επιτροπή Πρόσληψης τα κάτωθι κριτήρια, τα οποία βαθμολογούνται ως ακολούθως:

α) 50 μόρια στον υποψήφιο οποιασδήποτε κατηγορίας που έχει υπηρετήσει ως εθελοντής πενταετούς υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) ή ως επαγγελματίας οπλίτης (ΕΠ.ΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις ή ως έφεδρος αξιωματικός ή στις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά.

β) 20 μόρια στον υποψήφιο ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β΄, εφόσον διαθέτει και επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Δ΄.

γ) 30 μόρια στον υποψήφιο οποιασδήποτε κατηγορίας που είναι τέκνο προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και ένεκα ταύτης ή εμπίπτει στο εδάφιο ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν. 1481/1984.

δ) 25 μόρια στον υποψήφιο οποιασδήποτε κατηγορίας που είναι γονέας πολύτεκνης οικογένειας, 20 μόρια στον υποψήφιο που είναι γονέας τριών τέκνων, 15 μόρια στον υποψήφιο που είναι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας και 10 μόρια στον υποψήφιο που είναι τέκνο τρίτεκνης οικογένειας.

Αν στο πρόσωπο του υποψηφίου συντρέχουν περισσότερα του ενός κριτήρια προστίθεται μόνο ο μεγαλύτερος αριθμός μορίων.

ε) 10 μόρια στον υποψήφιο οποιασδήποτε κατηγορίας που είχε την ιδιότητα του εποχικού πυροσβέστη στο Π.Σ. για κάθε αντιπυρική περίοδο.

στ) 10 μόρια στον υποψήφιο οποιασδήποτε κατηγορίας που έχει την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη για κάθε ένα πλήρες έτος υπηρεσίας και μέχρι πέντε έτη συνολικά.

ζ) 20 μόρια στον υποψήφιο οποιασδήποτε κατηγορίας που είναι μακροχρόνια άνεργος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

η) 10 μόρια στον υποψήφιο οποιασδήποτε κατηγορίας που διαθέτει δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) Ειδικού Δασικής Προστασίας.

Η συνολική βαθμολογία για κάθε υποψήφιο πολλαπλασιάζεται επί τον συντελεστή εκατό (100).

 

Επισυνάπτεται το Π.Δ.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ | Προβολή/κατέβασμα
πηγη www.epoli.gr
Προηγούμενο άρθροΓυναίκες του Έβρου φτιάχνουν μάσκες από τα προικιά των γιαγιάδων τους
Επόμενο άρθροΠαράταση του κλεισίματος των καταστημάτων & άλλων χώρων συνάθροισης κοινού έως τις 11 Απριλίου