<<Πρόσω ηρέμα….στροφή λοιπόνόλο δεξιά και πρόσω κατά πάνω στον κίνδυνο>>.(Οδυσσέας Ελύτης-ιδιωτική οδός)

Από την Παρασκευή 26/5/2023,η χώρα κυβερνάται ,από υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον ανώτατο δικαστικό  λειτουργό κ.Ιωάννη Σαρμά. Σύντομoς η περίοδος, ενός μηνός, θα είναι η θητεία της και ευχή όλων είναι, να μην προκύψει κάτι ιδιαιτέρως σοβαρό ,που θα χρειάζεται διεκπεραίωση. Όχι  διότι αμφισβητούνται οι ικανότητες των μελών της να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε, αλλά διότι δεν θα έχουν το έρεισμα του εκλεγχθέντος που όλα τα δικαιολογεί. Την επομένη ημέρα της ορκωμοσίας της κυβερνήσεως ,ο πρωθυπουργός μας επεφύλαξε ,μία εξαιρετική και υψηλού συμβολισμού έκπληξη, με την παρουσία του μαζί με τον ΑΓΕΕΘΑ, στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, για την έπαρση της σημαίας. Η τιμή προς την Πατρίδα που απέδωσε και το χρέος που αισθάνθηκε την ανάγκη να εκπληρώσει, υπήρξε ότι σημαντικότερο εδόθη ,ως μάθημα σε πολιτικούς και πολίτες, όλων των ηλικιών.

Δυστυχώς στην Πατρίδα μας τα αυτονόητα, έχουν πάψει να γίνονται από τους συγχρόνους πολιτικούς, της αλαζονείας, της ελλιπούς φιλοπατρίας, της επιπολαιότητος  και της ελλείψεως σεβασμού στο Έθνος και το Εθνικό σύμβολο.

Με την παρούσα κυβέρνηση, υπάρχει  περίπτωση να απαντηθεί απαντηθεί και η κατά περίεργο τρόπο αποκρυπτομένη, εγκληματική πρωτοβουλία δασκάλας, που σε ώρα μαθήματος, επέβαλε σε 10χρονους μαθητές να παρακολουθήσουν ακατάλληλη για την ηλικία τους ταινία, που προέβαλε την ομοφυλοφιλία μεταξύ αγοριών. Το υπουργείο παιδείας σιωπά για το θέμα, ενώ κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την χορήγηση της αδείας προβολής. Το βέβαιον είναι ότι η δικαστική οδός που ακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί γονείς ενός εκ των μαθητών, θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και ίσως συνδράμει στην απαλλαγή απ΄ότι στρεβλό εισήλθε στην εκπαίδευση, στα πλαίσια της Νέας Τάξεως Πραγμάτων.

Είναι γεγονός, ότι η υιοθέτηση πολλών εκ των προταγμάτων των δικαιωματιστών της κοινότητος ΛΟΑΤΚΙ, από  εκλεγμένες κυβερνήσεις ,έχει δημιουργήσει προβλήματα και φυσικά εγείρει ερωτήματα για την αναγκαιότητά τους. Επίσης αφήνει και ένα τεράστιο ερώτημα για το τί μέλλει γενέσθαι από την αναθεωρητική Βουλή, κατά την Συνταγματική αναθεώρηση .Με δεδομένο ,ότι δεν γνωστοποιήθηκαν από  τα κόμματα οι προθέσεις τους  για την μέλλουσα συνταγματική αναθεώρηση, καλόν είναι να δοθούν αυτήν την προεκλογική περίοδο ,οι απαραίτητες διευκρινήσεις, ώστε να γίνει γνωστό τι άλλο προτίθενται ν’ άλλάξουν, εκτός του άρθρου 16.

Έτερον μείζον θέμα, στο οποίο δεν τοποθετήθηκαν τα κόμματα ούτε με θέσεις, αλλά ούτε και με απαντήσεις σε ερωτήσεις που ετέθησαν, είναι το δημογραφικό. Δεν κατετέθη δηλαδή ολοκληρωμένο πρόγραμμα στηρίξεως με θαρραλέα μέτρα της οικογενείας. Η εκφρασθείσα άποψη περί αντικαταστάσεως του Ελληνικού πληθυσμού από τους λαθραίως εισερχομένους Ασιάτες και Αφρικανούς, αποτελεί ύβρη για το Ελληνικό έθνος. Ευρωπαϊκές χώρες έχουν εφαρμόσει στοχευμένα μέτρα και ήδη τα αποτελέσματά τους είναι μετρήσιμα. Μένει να ακολουθήσει και η Πατρίδα μας αντίστοιχες πολιτικές, στηρίξεως των νέων οικογενειών.

Η προεκλογική περίοδος που διανύει η χώρα ,είναι μικρής διαρκείας, δύναται όμως να γίνει ιδιαιτέρως παραγωγική, εάν πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση οι πολίτες, αναγνωρίζοντας την δύναμη που  μέσω της ψήφου,διαθέτουν. Οι κοκορομαχίες των πολιτικών, δεν συνδράμουν στην δημιουργία ενός υγιούς κλίματος με κοινούς στόχους για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά συντηρούν το <<διαίρει και βασίλευε>>. Όμως οι <καιροί ού μενετοί>. Υπάρχει αυξημένη ανάγκη, τώρα να διευκρινισθούν οι όροι που ετέθησαν από την ΕΕ για χρηματοδότηση .

Οι Έλληνες επιβάλλεται να ενημερωθούν για την στρατηγική που θα ακολουθηθεί στις εντεινόμενες πιέσεις του σουλτάνου για αποστρατικοποίηση των νησιών και ότι περιλαμβάνουν οι λεγόμενες <Πρέσπες του Αιγαίου>. Ενημέρωση χρειάζεται πρίν τις εκλογές και για την αποδοχή του περιεχομένου πιθανής  προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Κανείς δεν δικαιούται να χορηγήσει σπιθαμή Ελληνικής γής ή μέρος του Αιγαίου πελάγους στον αδηφάγο γείτονα. Κανείς δεν έχει εξουσιοδοτηθεί εν λευκώ ,να θέτει με την επιδεικνυομένη ανοχή του σε κίνδυνο την Θράκη. Όσο γι αυτούς που επέτρεψαν και επιτρέπουν το περιέργων θέσεων Τουρκικό προξενείο στην Θράκη, να ελέγχει μέρος των Ελλήνων Μουσουλμάνων και την ψήφο τους, καλό είναι να αλλάξουν ρότα, γιατί θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Οι ανθελληνικές πρακτικές, απ’όπου κι αν προέρχονται, οφείλει να πατάσσονται. Η Ελλάδα είναι κράτος – έθνος ,με αρχές, αξίες, τεράστιο ιστορικό υπόβαθρο, όπου οι σταλινικές μέθοδοι και οι ιδεοληψίες, δεν έχουν χώρο και λόγο υπάρξεως. Όπως δεν έχουν θέση και οι απάτριδες διεθνιστές, που μισούν ότι Ελληνικό, μα πάνω απ΄όλα την εγνωσμένη δύναμη ενός Έθνους ενωμένου, του Ελληνικού εν προκειμένω. Είναι καιρός να τεθεί τέλος στην διογκουμένη κομματική προπαγάνδα για θέματα μείζονος σημασίας. Είναι καιρός για αλήθειες. Οι διδόμενες υποσχέσεις πρέπει να έχουν ρεαλιστικό πρόσημο και το ανυποχώρητο των Εθνικών δικαίων, να είναι δεδομένο.

Η υποθήκευση από τον  ΣΥΡΙΖΑ για 99 χρόνια της κρατικής Ελληνική περιουσίας ,δεν αφήνει περιθώρια για ολιγωρία, πρόκειται για το μέλλον των απογόνων μας. Η βιαία ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ, από το ΠΑΣΟΚ και η εγκληματική υπογραφείσα συνθήκη των Πρεσπών, δημιούργησαν ασφυκτικές συνθήκες για το έθνος.

Η ετοιμότητα των Ελλήνων να αντιμετωπίσουν  ο,τιδήποτε απειλεί την αξιοπρέπεια του λαού, την Εθνική κυριαρχία της χώρας και την ασφάλεια των ομογενών μας, είναι δεδομένη. Ας το λάβουν υπ’ όψιν τους οι επίδοξοι κυβερνήτες μας.

Οι στίχοι του ποιητού, χαραγμένοι στις ψυχές μας ανεξίτηλα, αποτελούν ιερή παρακαταθήκη:

<Πρόσω ηρέμα προς το μή θολούμενον, το άτρεπτον, το γυμνόν, το φαίνον, το αυτώ καταληπτόν, το αναλλοίωτον.>

Προηγούμενο άρθροΔιαμαντής Παπαδόπουλος: “Από τα 100 χλμ αστικής οδοποιίας στην Ορεστιάδα ασφαλτοστρώνονται μόνον τα 3,3 χλμ”
Επόμενο άρθροΠρογραμματισμός εργασιών εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης  (από 01/06/23 έως 15/06/23)