Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πρόταση αναβάθμισης Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης

Πρόταση αναβάθμισης Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης

Τα Λουτρά Τραϊανούπολης βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από την Αλεξανδρούπολη, σε όμορφο τοπίο και κοντά σε σπάνιου κάλους οικολογικούς προορισμούς, ζηλευτούς από όλο το κόσμο (ΔΕΛΤΑ του Εβρου, Δάσος Δαδιάς, κτλ). Με ιστορία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και το αναβλύζον νερό πηγής με θεραπευτικές ιδιότητες τόσο στην πόση όσο και στο σώμα. Στον εξωτερικό χώρο, η θερμοκρασία του σπανίου αυτού νερού είναι 52 βαθμοί Κελσίου, πράγμα που κάνει ακόμα πιο σπάνια τα χαρακτηριστικά του. Δεδομένης της γήρανσης του πληθυσμού, των παθήσεων και της αναζήτησης από μάζες πληθυσμού, νέα δεδομένα φυσικής και οικολογικής ζωής αλλά και τρόπους καλής ζωής και υγείας, είναι απαραίτητη η εκμετάλλευση και πλήρης αξιοποίηση του αγαθού αυτού που μας έδωσε η φύση και βρίσκεται τόσο κοντά μας.
Στο εξωτερικό, έχουν εκμεταλλευτεί πλήρως όλα τα παρόμοια σημεία θερμού αναβλύζοντος νερού, για την υγεία των πολιτών.
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΩΝ -ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:
Στη Γαλλία, κάθε πολίτης από 60 ετών, έχει δικαίωμα θερμών-ιαματικών πηγών, μία φορά το χρόνο. Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας γίνεται αποδεκτή από όλα τα Κέντρα Λουτροθεραπείας και είναι δωρεάν.
Κανονικά, θεραπεία τριών εβδομάδων, κοστίζει περίπου 700 ευρώ και περιλαμβάνει δύο 15λεπτα κάθε μέρα διαλέγοντας από πολλές επιλογές, όπως: υδρομασάζ σε μπανιέρα, υδρομασάζ σε πισίνα, λασποθεραπεία, νερό από λάστιχο σε πίεση από μακρυά, κινησιοθεραπεία σε νερό-γυμναστική μέσα σε νερό, περπάτημα σε νερό, σύγχρονο μασάζ με πτώση νερού, κτλ.
Αφορά είτε σε παθήσεις ρευματοπάθειας σε ζεστό νερό ή λάσπη (περίπου 36 βαθμούς) είτε σε παθήσεις φλεβολογίας (χλιαρό-κρύο νερό).
Μπορούν όμως και άλλοι πάσχοντες ή μη, να χρησιμοποιήσουν τα θερμά λουτρά, επιλέγοντας ένα ή περισσότερα προγράμματα από τα παραπάνω με τιμές που κυμαίνονται από 500 έως και 1000 ευρώ. Προσφέρουν πετσέτα και μπουρνούζι για κάθε μέρα, σε κάθε άτομο.
Περίπου τα ίδια ισχύουν και στις σκανδιναβικές και σε πολλές άλλες χώρες.
Η πόλη SETE στη νοτιοδυτική Γαλλία, 15 λεπτά με το τρένο από το MONTPELLIER το οποίο αποτελεί Κέντρο της Περιφέρειας, είναι περίπου ίση με την Αλεξανδρούπολη και παραθαλάσσια πόλη. Σε 15 χιλιόμετρα από αυτήν, βρίσκεται η λουτρόπολη BALARUC LES BAINS, σχεδόν χωριό.
Η SETE μπορεί να παρομοιασθεί με την Αλεξανδρούπολη και η BALARUC LES BAINS με την Τραϊανούπολη. Μάλιστα, θα μπορούσαν ακόμα και να αδελφοποιηθούν.
Να, μερικά χαρακτηριστικά του τετραώροφου κτιρίου των ιαματικών αυτών λουτρών, όπου εξυπηρετούνται 5.000 άτομα την ημέρα.

Exit mobile version