Η Δούμα υποστήριξε χθες την ιδέα να επιστρέψει ο ιστορικός και ιερός καθεδρικός ναός της χριστιανοσύνης, η Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη και στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο.

«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση, η οποία είναι υπεράνω της πολιτικής, καθιστώντας αναγκαία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη», δήλωσε ο συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI Gavrilov.

Σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση, καθώς και στη συμμετοχή της αποκατάστασης του χριστιανικού μνημείου από τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες!!
Ο βουλευτής είπε ότι η 23 Σεπτεμβρίου, 2015 στην Μόσχα, εγκαινιάστηκε τo μεγάλο Τζαμί της Μόσχας.

«Η σημασία της εκδήλωσης, δήλωσε ο ίδιος είναι ότι στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και πολυάριθμες αντιπροσωπείες Μουσουλμάνων από όλο τον κόσμο, αρχηγοί κυβερνήσεων και επικεφαλείς ξένων κοινοβουλίων», τόνισε ο βουλευτής στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Σήμερα, οι Ρώσο-τουρκικές σχέσεις διανύουν μια περίοδο έντασης και αντοχής και είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι αμοιβαίες φιλικές πρωτοβουλίες και προτάσεις», δηλώνει ο Gavrilov, όπως αναφέρει το pronews.
«Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι είναι δυνατό να σκεφτούμε ότι στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη (οι Ρώσοι δεν αναφέρουν Ιστανμπούλ), ευρίσκεται ο αρχαιότερος και ιερότερος ναός του χριστιανικού κόσμου, η Αγία Σοφία. Αρχαίος βυζαντινός καθεδρικός ναός, η ιστορία του οποίου συνδέεται με την ιστορία της χριστιανικής εκκλησίας. Αναμένουμε ότι η τουρκική πλευρά θα πράξει ένα φιλικό βήμα με την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στη Χριστιανική Εκκλησία» είπε ο Gavrilov.

Ο Καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μετά την κατάληψη της πόλης από τους Οθωμανούς το 1453 μετατράπηκε σε τζαμί. Μόνο το 1935, η Αγία Σοφία με νέο καθεστώς μετατράπηκε σε μουσείο. Ο ναός αυτός της χριστιανοσύνης έχει συμπεριληφθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ανάμεσα σε άλλα μνημεία του ιστορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης από το 1985.

Homepage

Προηγούμενο άρθροΦωτιάδης Δημοσθένης: Συστήνω ανεπιφύλακτα την δημιουργία ΙΚΕ
Επόμενο άρθροΜε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία αφιερωμένη στο Στέλιο Καζαντζίδη – Χορηγός Επικοινωνίας ο MAXIMUM 93,6