Με αίτημά μας προς την Οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης,καταθέσαμε για δεύτερη χρονιά συγκεκριμένη πρόταση χορήγησης διατακτικών σε άπορους δημότες, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μπορεί να χορηγεί σε άπορους δημότες διατακτικές για την κάλυψη ειδών διαβίωσης σε εφαρμογή των διατάξεων του εδαφίου 2αα του άρθρου 37 του Ν.3801/2009 (ΦΕΚ 163/Α/4-9-2009 ) ,« ….περιοδική ενίσχυση άπορων δημοτών με είδη ένδυσης, παροχή φαρμάκων και διατακτικών , προμήθεια αναγκαίων για τη διατροφή τους ειδών, κατά τις εορτές Χριστουγέννων, νέου Έτους και Πάσχα …».

Λαμβάνοντας υπόψη την δυσχερή οικονομική κατάσταση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στον Δήμο μας, για την περίοδο των Χριστουγέννων 2017 και του Νέου Έτους, μπορούμε να δώσουμε (η δαπάνη θα βαρύνει τον Κ.Α.15.6481.01 «Δαπάνες για είδη διαβιώσεως και περιθάλψεως») σε οικογένειες διατακτικές ποσού ανάλογου, με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που θα λάβουν υπόψη κοινωνικοί λειτουργοί των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η επιλογή των καταστημάτων δε θα πρέπει να γίνει με ανάθεση, αλλά θα είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης επιλογής των δικαιούχων των διατακτικών (Χριστούγεννα 2017 και Νέου Έτους).

Έπειτα από αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης, μπορούν να δοθούν διατακτικές σε ποσά μεταξύ 20 και 60 ευρώ σε:

  1. μοναχικά άτομα
  2. οικογένειες των δύο έως και τεσσάρων μελών και
  3. οικογένειες των πέντε μελών και άνω, πολύτεκνες με

σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Προηγούμενο άρθροΧάρης Κουσινίδης: “Θέλουν να έρθουν εκπαιδευτικοί στον Έβρο… και δεν τους φέρνουν”
Επόμενο άρθροΣε ευχαριστώ Αλεξανδρούπολη! Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook