ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Aλεξανδρούπολη 21.1.2016

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περ/κού Συμβουλίου

κ. Γ. Παυλίδη Περιφερειάρχη Ανατ. Μακ. & Θράκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Προς τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΑΓΡΟΤΙΑ

(Για την συνεδρίαση του Π.Σ. 25/1/2016)

Το Π.Σ. . ΑΝ. ΜΑΚ-Θράκης Εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του, στους αγρότες της Περιφέρειάς μας, γιατί κατανοεί τη θέση τους και την επίθεση που δέχονται με τη σκληρή εφαρμογή των περιορισμών της ΕΕ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου.

Κατανοεί ότι:

Η Αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 13% στο 26% το 2017 και της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 100% για το 2016.

Το νέο ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, που από το β’ εξάμηνο 2015 ξεκινάει η σταδιακή αύξηση του συντελεστή των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη και υγεία, ο οποίος από 7% θα φτάσει στο 27,5% το 2019.

Η Αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές κ.ά.), από το 13% στο 23%

Οι περικοπές στην Ενιαία Ενίσχυση και των εξισωτικών αποζημιώσεων για τους κτηνοτρόφους. Η Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο Οι πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΛΓΑ

Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια , αποθήκες, οικόπεδα και χωράφια

Οδηγούν , ιδιαίτερα τα μικρομεσαία αγροτικά στρώματα, σε αδυναμία επιβίωσης και στην εγκατάλειψη της γης και της παραγωγής.

Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική εξόντωσης των αγροτών και της παράδοσης της τροφικής αλυσίδας στα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Είμαστε αντίθετοι με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων του λαού για την εκπλήρωση των επιταγών της τρόικα και των ντόπιων και ξένων τραπεζιτών και εκπροσώπων του κεφαλαίου.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση απο την “Εγνατία Οδό Α.Ε.” προς τους οδηγούς σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Επόμενο άρθροΣτο όριο της φτώχειας 1 στα 3 νοικοκυριά